2019 0203 01

Most leginkább az okos emberekhez szólunk, akikből sajnos kevés van, de minőségileg viszont aránytalanul nagy előnyben vannak a szellemi neutroncsillagokhoz képest.Itt a világ összes tudása a neten, erre a társadalom lebutul. Igen, tudjuk, hogy a közösségi térben a legnagyobb ellenség az igazság, az érvényesülés leghatékonyabb eszköze a hazugság, és magukat az álhíreket valszeg lehetetlen megFAKEezni, de a segítségetekkel talán sikerül a tényeknek visszahódítani a Cukkerstein-galaxis hírfolyamát. 

A lájkprosti szennyoldalak üzemeltetői a reklámok segítségével vígan jaszkariznak (hopp egy welness hétvége, menő autó, drága vacsorák, stb.), miközben nekünk a Fakepalm épp csak az életbenmaradáshoz elég (és még nem szóltunk arról, hogy nincs tartalékunk arra, ha valaki perelne). 

Az álhír veszélyes a társadalomra, a következményei beláthatatlanok. Lásd Árvai Csilla és a gyávák háborúja: Ennyi kell ma ahhoz, hogy valakit élve elássanak. Egy üzenet. A következő pillanatban pedig már érkezik is az adrenalin. És ha eközben tényleg olyan hülye, hogy terjeszti - márpedig olyan ostoba - akkor már kész is a vírus, ami Facebook felhasználón terjed. És terjedt, mert a buta ember agyát nem nehéz meghekkelni. A tömeg mindig előbb akaszt, csak utána gondolkodik. A zombiseregnek nincs esze, csak ösztönei. Sokkal inkább attól kell tartani, hogy kirobban a tömeghisztéria. 

A zombisereg manipulálható, ráadásul ezeket szavazatra váltják az urnánál. A kamufasságok hiszékenyeket, trollokat, zaklatókat termelnek, akik félelmüket és haragjukat előbb-utóbb agresszióra váltják.Nem soroljuk ezek közé az igazságot csúsztató (néha hazugságra vetemedő)  impresszumos hírforrásokat, mert azok törvényesen bejegyzettek, állításukért felelősségre vonhatók. Csak azokról a netes pöcegödrökről beszélünk, amelyek gyalázatos módon álhíreket terjesztenek, ráadásul ipari mennyiségben tolják (madzagos gép előtt ötlik ki). 

Az álhírek problémája mostanra olyan nagy méreteket ölt, hogy még az Európai Parlamentben is vita tárgyát képezte. De elég csak belesrollozni a Facebookon üzenőfalunkba, ott is temérdek hitványságba botlunk, amelyek intelligens emberekek számára rendkívül vérlázítóak.

A Facebook hülyét csinál belőlünk, ha hagyjuk. 

2019 0203 02

Ám a közösségi oldalnak szerencsére vannak eszközei arra, hogy (tömegesen) mi is fel tudjunk lépni az online hülyeség ellen. Íme lépésről-lépésre, mit kell tenni akkor, ha olyan megosztásra bukkanunk, aminek nagyon nem kéne sokszorozódnia.

Ha olyan megújuló erőforrást kellene mondanom, ami megbízható, hosszú távon működik, a jövőben sem fog elfogyni, és pofonegyszerű eszközökkel kiaknázható, tutibiztos, hogy utoljára jutna eszembe a napenergia meg a szélkerék. A butaság ugyanis egyrészt ezerszer jobb hatásfokkal termel (elég egy nagyon pici szelet csapni), másrészt végtelenül "környezetbarát", azonnali erővel arra ösztönzi a gazdaszervezetet, hogy visszajuttassa a tenyészfalra, miközben a KAMU Kft. vérlázító mértékű hasznot húz. - Cristiano Ronaldo NEM fizeti a beteg kislány kezelésének költségét! Először kattintsunk a kifogásolt tartalom jobb felső sarkában található három pontra, majd a legördülőben a "visszajelzés küldése erről a bejegyzésről":

2019 0203 03

 A felbukkanó menüben az "álhír", majd "elküldöm gombra:

2019 0203 04

Ekkor a Facebook megköszöni tevékenységünket, hogy tudomására hoztad: 

2019 0203 05

ADALÉK

Ájtísként a javaslatom az, hogy NE érjük be sztereotipíákkal! Nézzünk körül a "valami más" modulban is:

2019 0203 06

Általában a Kamu Kft. személyiségi jogot sértenek "megdöbbentő" tartalmaikkal. (Polgári peres eljárásban a sértett fél több millió forintot is követelhet.) A "valami más" funkcióval bátran válogathatunk, illetve a keresőben meg is adhatjuk a kifogásolt jelentés összefoglalását:

2019 0203 07

Ezzel kész is volnánk, a jelentés elsuhant Cukkerstein főnök döntnökei felé. Most már csak annyi a dolgunk, hogy tetszés szerint tilthatjuk a kamufasság további felbukkanását (struccpolitika), így bannolhatjuk a tartalmát (ekkor nem látjuk többet), illetve elrejthetjük (csak mi nem látjuk a bejegyzéseit).

2019.0203 08

Köszönjük, hogy véditek a Földet az információs szennyeződésektől! Jó munkát, illetve itt egy cicás fotó jutalmul meg stresszoldónak! 

2018 0224 01

Amennyiben fontos számodra az igazság, illetve a felelősök beazonosítása: a Donate modul használatával tudsz bennünk támogatni. Na, leszünk barátok? by shadow

Comments powered by CComment