Ne engedd a webböngésződet álhíroldalakra!

Ha nehézséget okoz felismerni az álhíreket és álhíroldalakat, használd ezt a szűrőt! Ez az operációs rendszer egy beépített funkcióját használja ki, ezért nem szükséges hozzá szoftvert telepíteni. Ez a funkció megnéz egy listafájlt, és ha egy weboldal rajta van a listán, azt nem engedi megjeleníteni; mintha nem is létezne.

2018 0512 01

A szűrő az alábbi módon telepíthető. Ha ez nehézséget okoz, kérj segítséget egy hozzáértő ismerőstől. 

LÉPÉSEK WINDOWSON

  1. Töltsd le a hosts.zip nevű fájlt. (Ha a fájl nem található, akkor épp frissítés alatt áll; próbáld újra egy-két perc múlva.) Ez az ismert álhíroldalakat tartalmazó lista, és tartalmaz néhány kártékony címet is (pl. észak-koreai hackerszervereket, meg ami még adódik). A LISTÁBAN SZEREPLŐ SZERVEREKET A SZÁMÍTÓGÉPED KÉPTELEN LESZ ELÉRNI, AMÍG A LISTÁN VANNAK.
  2. A letöltési mappában csomagold ki a hosts.zip-et: jobbklikkÖsszes kibontása.
  3. A megnyíló mappában kattints duplán az alhirszuro.batra. Ez elvileg telepíti a listát tartalmazó fájlt, és meg is kéri a Windowst, hogy vegye figyelembe. Ellenőrizd, látszik-e ez a weboldal. Ha igen, kézzel kell a helyére másolni a fájlt a C:\Windows\System32\ drivers\etc\ mappába, ehhez szükség esetén kérj segítséget.


 LÉPÉSEK MACEN

  1. Töltsd le a hosts.zip nevű fájlt. (Ha a fájl nem található, úgy épp frissítés alatt áll; gyere vissza egy-két perc múlva.) Ez az ismert álhíroldalakat tartalmazó lista, és tartalmaz néhány kártékony címet is (pl. észak-koreai hackerszervereket, meg ami még adódik). A LISTÁBAN SZEREPLŐ SZERVEREKET A SZÁMÍTÓGÉPED KÉPTELEN LESZ ELÉRNI, AMÍG A LISTÁN VANNAK.
  2. Csomagold ki a hosts.zip-et: duplakatt rá. (A Safari-nál ez alapértelmezett beállítás szerint automatikusan megtörténik.)
  3. Nyisd meg a zipből alkotott mappát, és nyomj Cmd-N-t, majd nyomj Cmd-Shift-G-t, és írd/másold be a megjelenő kis panelbe, hogy /etc.
  4. Az új Finder-ablakot helyezd el úgy, hogy mindkét mappa látszódjon.
  5. Húzd be ide az etc mappába a hosts fájlt. Ügyelj arra, hogy ne mappára húzd, hanem fájlra, máskülönben az almappába kerül a fájl, és annak semmi értelme.
  6. Egy percen belül automatikusan érvényesül a szűrő. Vagy a Tevékenységfigyelőben keress rá az mDNSResponder nevű folyamatra (mDNSResponder̶H̶e̶l̶p̶e̶r̶̶!) és léptesd ki (ettől újraindul, emiatt pedig érvényesíti az új hosts fájlt).


Ha ez az oldal ezután bejön még, valamit nem jól csináltál.

ENNYI, INNENTŐL EGY RAKÁS ÁLHÍROLDAL ÉS VESZÉLYES WEBOLDAL (A KETTŐ NÉHA UGYANAZ!) ELÉRHETETLENNÉ VÁLIK A SZÁMÍTÓGÉPEDEN. Egy adott weboldal kiszűrésének visszavonásához keresd meg a fájlban a megfelelő sort, és tegyél az elejére egy # jelet, mentés.

KAPJ ÉRTESÍTÉST!

Iratkozz fel Twitteren, és állítsd be, hogy értesítést is kapj a lista frissítéséről! Ez a csatorna kizárólag erről csivitel.

Comments powered by CComment