2018 0228 05

Ezt nem akarom elhinni. Mármint a képet, a megfogalmazást, a mögöttes véleményt, és az egész hozzáállást. Nem hiszem el, hogy itt tartunk, hogy "az a menő, ha a nők vannak a felső beosztásban", illetőleg "gáz, hogy nálunk nincsenek". Ez HOGY jött ki?...

Nem arról beszélünk, hogy a hölgyek legyenek csak a konyhában, hanem akár nők, akár férfiak, mindenképpen aszerint legyenek itt vagy ott, hogy miben JÓK, mire ALKALMASAK.Az a nő, aki csak főzni tud, nyilván maradjon a konyhában - és az a nő, aki jobb védelmi miniszter, mint a férfi vetélytársai, az NYILVÁN legyen védelmi miniszter. De ez számítson, és ne az, hogy "legyenek ott nők". Állításom szerint ha egy szakmában nincsenek nők, az azt jelenti, hogy arra a szakmára a nők nem alkalmasak. PONT. Ez nem tud máshogy lenni. És nincs olyan, hogy "az én logikám", csak olyan van, hogy "a logika". Az meg ezt mondja.

Vagy a pasik "kiutálták" őket pl. a programozó hiányszakmából? Miért lenne ez jobb megfejtés, miféle furcsa világnak kellene ehhez eljönnie? Egyáltalán nem látom bizonyítottnak, még csak indokolhatónak sem, hogy a férfiak, akik általában mindenben mindenhol támogatják a nőket, miért lennének ellenségesek, ráadásul pont a szellemi elittel szemben. Erre ilyen kitalált ellenérvek szoktak jönni, hogy "mert a férfiak félnek az okos nőktől", de ez is bullshit. Miért kell tagadni, hogy vannak területek, amik nem érdeklik a nőket? Nap mint nap látjuk. Nem fogadhatnánk el végre? Én nem akarom "eldönteni", hogy ki alkalmas, csak nem hiszem el, hogy az élet se tudná eldönteni. Minden olyan mese, hogy szegény nőket direkt akadályozzák, nekem egyszerű hazudozásnak tűnik, amivel a sikertelen pályázók oly gyakran indokolják a kudarcukat. Nem látok olyan okot, amiért hinnem kéne az ellenkezőjében. Akinek van, muti meg.

2018 0228 06

Befolyásolatlan szelekcióval bizonyos pozíciókra nem kerülnek nők. Ha erőszakkal odateszik őket (pl. kvóta), akkor igen.

Politikusnak például az megy, aki akar. Senki nem kergeti el a politikusi pályáról a nőket. A parlamenti képviselőket viszont azért nem érdemes belekeverni, mert azokat a nép szavazza meg. Női szavazóból több van. Ebből következik, hogy ha a nők nőket akarnának látni a parlamentben, akkor az nőkkel lenne tele.Arról a férfiak meg nem tehetnek, hogy a hölgyeknek szimpatikusabb "az a sármos, megnyerő mosolyú fiatalember", illetve "az a bölcs tekintetű aggastyán". Tehát egyfelől a nyakunkra szavazzák (speciel a férfiakat), aztán mindig előkerül az az egy tízezrelék, aki sunyi módon nekiáll vinnyogni, hogy nincs elég nő a parlamentben, mintha nem ugyanannyit ért volna mindenkinek a szavazata. 

Én azt mondom, igyekezni kell letenni valamit az asztalra, és ha tehetség híjján semmi sem sül ki a végén, akkor rá lehet fogni a szexizmusra, ami persze sovány vigasz, mert titokban mindenki tudja, hogy egy igazán tehetséges nő simán viszi annyira, mint egy férfi.by danger

Comments powered by CComment