2017. novemberében hallhattunk először Mike Hughes limuzinsofőrről, aki autodidakta módon összedobott egy gőzzel hajtott rakétát. A házilag barkácsolt röppentyűvel akart emelkedni a kaliforniai magasba, hogy saját szemével pillanthassa meg a lapos bolygó széleit.Sajnos akkor lerobbant a kilövőállomásnak megálmodott lakókocsi, meg nem volt hatósági engedélye sem, így kénytelen volt elhalasztani. Vagy ki tudja, lehet szabotálták, mert kiderítette volna, hogy a Föld lapos?

2018 0817 06

Mad, vagyis az Őrült Mike-nak becézett 61 éves férfinak amúgy nem ez az első kísérlete. 2014-ben már a levegőbe emelkedett néhány száz métert egy saját készítésű rakétával, aztán lezuhant. Két hétig ápolták utána. 

Mondjuk ekkor még nem volt laposföld-hívő, csak rájött, hogy iszonyat sok pénz kell ehhez. Szóval megváltoztatta a Föld formájáról alkotott elképzelését, így már komoly összeget tudott bezsebelni az illuminátusoktól és szabadkőművesektől, hogy vakmerő tervét végrehajtsa. NamármostA fészbuk-bejegyzéseiből úgy tűnik, hogy 2018. február 3. a következő start. "A felszállást függőlegesen, nem pedig horizontálisan tervezi, mert szerinte így semmilyen törvényt nem sért." Legutóbb amúgy 500 métert akart a magasba emelkedni, mert ebből a távolságból már lefényképezheti szeretett otthonunkat, bizonyítva a sok tamáskodónak, hogy bolygónk lapos. "Ha sikerül is kilőnie magát (és túl is éli az utazást), akkor sem tudna bebizonyítani semmit. Ahhoz ugyanis, hogy a Föld görbületét is lássa, a számítások szerint legalább 10 700 méteres magasságig kellene repülnie."

Mike Hughes korábban elismerte, hogy fél a haláltól, és tudja, hogy a küldetés veszélyes, de hát valahogy mindenki meghal egyszer. Nos, mit tudunk hozzátenni? Ha túléli, azzal az evolúciós elméletet is megingathatja... Ha nem, akkor meg is van az idei év Darwin-díjasa. 

2018 0817 07

"Mike Hughes ugyanakkor a jelek szerint csak magának akarja a sikert: közölte, senki sem nézheti a kilövést, aki pedig drónozni merészel a közelében, annak az eszközét lelövik, a saját drónjával pedig mindenkit filmre vesz, aki őt nézi."

UPDATE - És még mindig nem lapos a Föld?

Mike Hughes 2018. február 3. szombatra ígért felszállást házilag barkácsolt rakétájával, azonban megint befuccsolt a laposföldes röppentyű. Videóriportban közölte a nyilvánossággal, hogy egy hibás szelep vagy tömítés miatt nem indult be az autodidakta módon összedobott jármű. Ha sikerül elhárítania a problémát, akkor még ezen a héten újra próbálkozik – tette hozzá. Kábé tíz percig volt a szerkezet ülésébe szíjazva, de még egy aprócska gőzpöfékelés sem jelent meg a hajtóműnél. (fotó Noize TV)

nozietv

Élő közvetítés keretében próbálozott meg a starttal, de ismételten nem sikerült bebizonyítani, hogy a Föld lapos. Pedig már 2017. novembertől tervezi autodidakta módon összedobott gőzzel hajtott rakétájának kilövését, amiről annak ellenére sem lehet lebeszélni, hogy a hatóságok egyszer már felszólították a veszélyre, másrészt pedig a tudósok arra, hogy legalább 11 ezer méteres magasságig kellene eljutnia. Lassan már megszámolni sem tudjuk, hogy hányszor halasztotta el küldetését a laposföld-hívők reménysugara.

UPDATE - Csak fellőtte magát gőzmeghajtású rakétával a laposföld-hívők reménysugara! 

2018 0325 04

Mike-nak 1875 lábnyi (571,5 méter) magasra sikerült a levegőbe emelkednie helyi idő szerint 2018.03.24. szombaton a Mojave-sivatagban. Mondjuk az még várat magára, hogy kiderüljön, a Föld lapos. Visszatérése után az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozta, hogy a háta fáj, de jól érzi magát és "megkönnyebbültem"– mondta, miután átesett az orvosi vizsgálaton. "Unom már azokat, akik azt mondják, hogy bizonytalan vagyok, vagy nem vagyok képes összerakni egy rakétát. Megembereltem magam és megcsináltam." A Los Angelestől több mint 300 kilométerre fekvő sivatagi város közelében történt a rakétaindítás. Mike Hughes egy mobilházat alakított át kilövőállássá, és az indítás szögét úgy módosította, hogy ne közterületen érjen földet. Segítőtársa sebességét óránként 563,27 kilométeresre becsülte, mielőtt kinyitotta az ejtőernyőjét. A "történelmi" kilövésről készült videót ide kattintva megleshetitek, a rakéta picivel 26:26 után indul. Akinek nincs türelme hozzá, itt egy rövidebb verzió:

Az még várat magára, hogy most akkor a Föld lapos-e, de kíváncsian várjuk azt is, hogy látta-e a négy elefántot vagy a Nagy A'Tuint? 

 

Comments powered by CComment