2019 0323 01

Attila moderátora a Magyar Lapos Föld Társaság facebook csoportnak, ahol elég keményen osztják az "ostoba, agymosott gömbföldes birkákat". Sándor a mozgalom alapítója és vezéralakja. - írja a 24.hu, majd az interjúból ragadtunk ki részleteket:

2018 0317 01

– Én a barátaim egy részét elvesztettem – mondja Kiss Attila.

– Kognitív disszonancia - véli Székely Sándor. Ha valaki megpiszkálja a belső meggyőződésünket, amit az iskolában tanultunk, azzal indulatokat vált ki. Emlékszem, mikor mexikói barátom közölte, hogy a Föld lapos, két hétig én is csak nevettem, aztán be akartam bizonyítani, hogy gömbölyű. Méréseket kezdtem, amik azt mutatták, hogy a Balaton víztükre sík. Ez esetben a Föld sem lehet gömbölyű. Amit állít a tudomány, hogy a Balaton 77 kilométeres hosszán 465 métert görbül a víz, képtelenség.
#fakepalm Interjú Székely Sándorral a laposföld-elméletről:

– Farkas Bertalan valójában nem járt az űrben, egy nagy magasságú repülést hajtott végre, amivel semmi gond. Nekünk viszont a Hold és a Nap a fő kutatási területünk. Ha egy gömbre rávilágítok, a közepén nagy intenzitással sugározza vissza a fényt, ami a szélén elnyelődik. A Holdnak teliholdkor minden része ugyanolyan fényes, tehát nem a Nap fényét veri vissza, és nem gömbölyű. A Hold fényforrás, ami a Föld felett mozog, akár a Nap. – Holdfogyatkozáskor a földgolyó kerek árnyékát látjuk a Holdon.

– Nem ez a holdfogyatkozás.

– Hát mi?

– Ezeket még meg kell magyaráznunk. Vannak valid elméletek. Ahogy a fényforrás elfordul, úgy látjuk egyre kisebbnek, ez a legvalószínűbb.

#fakepalm Van élet a Holdon IS! Minden este ki van világítva!

2018 0728 01

– És hová világít, amikor elfordul?

– Nem tudunk mindent. Azt viszont tudjuk, mi nem lehet a Hold: nem lehet gömb formájú égitest, ahogy a nap sem. A csillagok pedig önálló fényforrások. Azt tudjuk biztosan, hogy a Föld nem gömbölyű, hisz nem található meg a görbület. Ha nincs görbület, nincs gömb. Így megdől a jelenlegi általános világkép, ami még több kérdést vet fel, ezeket kutatnunk kell.

– Egy állítás akkor tekinthető tudományos hipotézisnek, ha több problémát old meg, mint amennyit okoz.

– A lapos Föld pont ilyen.#fakepalm Természetesen az nagyon vicces, hogy komoly felnőtt emberek laposnak tartják a Földet. Igen, ők nagyon tudatlanok, és ki lehet őket nevetni. De meg ne halljuk, hogy oldalunkon olyasvalaki nevet rajtuk, aki a horoszkópban hisz.

Földünk azok szerint, akik azt vallják, hogy egy vitában mindkét félnek igaza van:

2018 0317 02

– Én úgy tudom, az Antarktisz egy földrész, és ott található a Déli-sark.

– Déli-sark nem létezik.

– Ahhoz képest van ott egy kutatóállomás Scott-Amundsen néven, ahol most is dolgoznak emberek…

– Van ilyen kutatóállomás, de az nem a Déli-sark.#fakepalm A(z) "vonattal Ausztráliába" kifejezésre sincs találat. Elismerjük, hogy körülményes, de pászmek, ha Louis Armstrong meg tudta mászni a Holdat, Andersen pedig a Déli-sarkot, akkor ez miért olyan nagy kihívás??

#fakepalm A Föld banán alakú!! Vita lezárva!!

Mondjuk a Föld az tényleg lapos, szóval nem tudjuk, mit vagytok úgy oda kedves és kedvetlen olvasónk! Mindenhol a vízszintesre merőlegesen hat a gravitáció, Q.E.D.Comments powered by CComment