Egy Tumblr blogon olvastuk ezt a nagyon fontos figyelmeztetést. Meg is osztjuk, mert erről mindenkinek tudnia kell. Add tovább! Ne hagyd!

2018 0316 08

Bizonyára nem újdonság neked sem, hogy a globális hatalmak az Új Világrend megszilárdítása érdekében különböző módokon próbálnak beférkőzni életünkbe, tudatunkba. MK-Ultra, HAARP, "védő"oltások, fluoridos víz, káliumos só és társai. Kevésbé ismert módszer, de nagyon is érint sokakat az Amerikai Egyesült államok (azaz U.S.A.) egyik titkos kormányügynökségének technikája.Nézzük miről is van szó! Az Amerikai Digitális Hadviselési Direktíva (ADHD) és az Amerikai Informatikai Dezinformációs Szervezet (AIDSz) közös projektjeként a 60-as években kifejlesztettek egy chipet és a benne lévő programot (ún. szoftvert) az Új-Mexikói Los Alamos kutatólaborban, melynek célja, hogy az elterjedőben lévő személyi számítógépek (personal computer) használóit megfigyelje. Az internet elterjedése előtt mindezt rádióhullámokkal, később pedig a világhálót használva küldték és küldik máig is az információkat.

Mi is ez a chip (szilícium ostya)? A kémnyelvben BIOS-nak (Big Industrial Observing and Spying), fejlettebb verzióját UEFI-nek (Universal Embedded Factory Interface) hívják a szakmabeliek. Nem is titkolják a létét ezek a kormányszervek, ugyanakkor mondanunk sem kell, hogy sosem ismerte el egyik Elnök sem, hogy közük lenne hozzá. Többféle kinézettel is lehet találkozni, mely bekapcsoláskor látható is, mutatva hogy aktív a chip.Álljon itt egy jellegzetes chip jelzőkép. Érdemes megfigyelni az Illuminátus háromszög jelképet, illetve az "Amerikai Megatrends" (USA Uralkodó jellegét hivatott jelezni) feliratot:

2018 0316 09

És egy újabb kép, ami gyakran látható (ez éppen egy kitüntetett minőségű lehallgató chip, amit jelez az Award Medallion felirat).

2018 0817 09

Hogyan ismerhető fel a chip? A kompjúterben "alaplapon" van elhelyezve, változatos helyeken. Így néz ki  a kis kíváncsi (bal alsó, piros jelölés):

2018 0316 10

Minden amit a gépen csinálunk, azt gyűjti és közvetíti, néha valósidőben, néha pedig akkor, amikor a gép ki van kapcsolva (honnan kap áramot, később kiderül). Az internet címe előtti https:// felirat jelzi, hogy titkosított kapcsolaton keresztül továbbít adatot a "főhadiszállásra" (valószínűleg a Langley államban található NORAD állomásra).


Hogyan lehet kiiktatni?

Az áramot egy gombelemről kapja - erre a nagyon okos tervezői nem tudtak jobbat kitalálni, bármily hihetetlen. Látszik, hogy a pénz és hatalomvágy mellé nem mindig jár ész.

A CR2032 típusú elem eltávolításával a BIOS vagy UEFI chip működése kiiktatható, de legfeljebb egy-másfél percre érdemes kivenni, mert feltűnik az adathiány a központban, és annak rossz vége lehet. Legtöbbször azzal megússza az ember, hogy a gépe sípoltatásával jelzik neki, hogy tegye vissza az elemet. Ilyenkor az operátor távolról le is tilthatja a gépet, mely az elem visszahelyezéséig nem is indítható el.A bátraknak itt egy kép segítségül, melyik elemet lehet kivenni, de ismét felhívjuk a figyelmet, hogy a "nagy testvér" a totális kontroll miatt azonnal észleli, hogy nem kapnak infót! Ilyenkor a gépen keresztül csipogó üzenetet küldenek, illetve manapság egyre gyakrabban blokkolják az indítást az elem visszahelyezéséig. Az elem, ami az energiát adja a lehallgatáshoz:

2018 0817 10

Az információkat Havasi Eduárd (Magyar Informatikusok Társasága) és Dr. Ivan Kasperszkij információbiztonsági kutató is lehozta.UPDATE! A fenti írás eredetileg ezen a blogon jelent meg (a tartalom eléréséhez regisztrált Tumblr felhasználónak kell lenni), természetesen mostanra ugye már mindenki tudja, hogy viccről van szó?!

Comments powered by CComment