A Mrs. Winslow-féle enyhítő szirup az akkori marketingszöveg alapján "a kis angyal frissen és vidáman ébred", tehát mély alvást garantált. 

2018 0516 01

A bennevannás morfium valóban hozta a hatást, csak olykor örökre álomba ringatta a csimotát, főleg akkor, ha a fáradt szülő elszámolta az adagolást. 1840-es években járunk, a forgalmazó szerint egy csomó nyavalya esetén alkalmas, mint pl. a fogzás és a hasfájás.

Az American Medical Times fogalmazta meg 1860-ban, hogy a szülők azt kockáztatják, hogy "örökre enyhülhetnek minden további, gyerekkel kapcsolatos gondjaik". Ekkor a szirup ugyan veszített népszerűségéből, de az 1930-as évekig forgalomban maradt.Cigaretta, asztma ellen. Igen, modern korunkban ez megdöbbentő. 

2018 0516 02

A speciális bagót direkt az asztmások számára fejlesztették ki, azon elv alapján, hogy a csattanót a gyógynövények adják. Nikotint nem tartalmazott, elviekben a légzés megkönnyítéseként alkalmazták. Népszerűsége az 1800-as években kezdődött, majd 1957-ben esett vissza, az inhalátor találmányával. Az eladások csökkenése ellenére 1985-ig életképesek maradtak, a vesztét az okozta, hogy tinédzserek is vásárolták hallucinogén hatása miatt. TÚLADAGOLVA ugyanis ilyen mellékhatással kedveskedett, mert a cigarettában atropin volt jelen, amit a belladonna családjába tartozó növényekből szokás kivonni.

HL Elliot és JL Reid, a British Journal of Clinical Pharmacy-ban közzétett, 1980-ban megjelent cikkben írtak le, hogy az Atropine-szerű alkaloidokat tartalmazó gyógynövénykészítményekből készült asztmás cigaretták hatékonyak voltak.Kokainos bor, igen, jól olvasod.

2018 0516 03

1884-ben találta fel John Stith Pemberton, amerikai patikus. Alapanyaga francia vörösbor, tömény kokainnal keverve. Az mondjuk vitathatatlan, hogy ütős hatást lehetett vele elérni. Később, sok maszek patikus és gyógyszergyártó próbálkozott hasonló kevert szerekkel, mert a gyógyszer-bor komináció nagy sikert aratott. A kevert hallucinogén bomba úttörőnek számított a piacon, nagy népszerűségnek örvendett évtizedekig.

A függőség és az ezt követő halál akkoriban még nem szerepelt a mellékhatások között, így Freud például a magától értetődő természetességgel írta fel betegeinek. Kortársai kezeltek vele alkoholizmust, de kokainnal dúsított borok rajongói között olyan közéleti személyiségeket is találhatunk, mint Verne vagy Edison.Bayer heroin, a köhögés elleni szirup.

2018 0516 05

Ha léteznek sztárgyógyszerek, akkor a heroinszirup toplistás. 1898-ban járunk járunk, Bayer legális szerként dobta piacra a köhögéscsillapítót, mint asztma, hörghurut, tüdőgyulladás, TBC, meg úgy általánosságban a köhögés ellen minden addiginál hatékonyabb újdonság, ami egyben fájdalomcsillapító is. Kezdetben kizárólag szirup formájában jelent meg, majd a nagy népszerűségre való tekintettel, kiadta pasztilla, balzsam, tabletta formában is. Jó hatással volt az akkoriban gyakori szamárköhögésre, fénysebességgel el is terjedt, komoly károkat okozva a gyanútlan fogyasztókban. A heroin az ópiátok egyik származéka, ami nagyon erős tudatmódosító, tompító és hallucinogén hatással bír. 

"A Bayer 23 országban dobta piacra a heroint, aminek nagy sikere volt. Az első évben egy tonnát gyártott le a cég a hatóanyagból (ennek a mai utcai értéke kb. 100 millió dollár lenne). Ugyan már pár hónappal a piacra kerülése után elkezdtek szállingózni a hírek az addikció kialakulásáról a használóinál, egészen az 1913-as betiltásáig gyártották, forgalmazták és hirdették (elsősorban orvosoknak, nem a pácienseknek direktben)."- írja Hanula Zsolt az Index portálonSugárzó férfiasság.

2018 0516 04

1930-ban járunk, a Viagra előtti időkben, amikor hajmeresztő találmány jelent meg a férfiasság megerősítésére. "Megújult boldogság és fiatalos lendület." - olvasható a korabeli marketingmorzsában. A potencianövelést bizarr módon oldotta meg egy amerikai üzletember, William J. A. Bailey.

Rádium kíséretében piacra dobta a Radioendocrinator csodaszert, amit éjszaka kellett viselni az alsónemű alatt. A herék alatt kellett rögzíteni a bankkártya méretű kártyalapokat, ami rádiummal átitatott papírlapokat jelentett fémborítás alatt, majd várni a beígért potencianövelő hatást. Bailey őszintén hitt találmánya sikerében, használta is rendszeresen. Nem meglepő módon húgyhólyagrákban hunyt el, 1949-ben. Amennyiben egészségügyi kérdésed lenne, ingyenes modulunk: online orvosi tanácsadás

Comments powered by CComment