Namármost. Ez is, meg az asztrológia is, meg az összes ilyen hazudozás... Ki az, aki erre pénzt ad, és hová járt iskola helyett? Index: katt

2018 0309 01

Az a baj ezekkel az alternatív orvoslásokkal, hogy a legtöbb nem működik, és pimaszul azt hirdeti magáról, hogy ő bezzeg jobban tudja. Ha vizsgát kellene tenni mindenkinek, az emberi testtel kapcsolatos vitathatatlan tények ismeretéből, a legtöbb alternatív elvérezne egy másodéves SOTE-hallgatóval szemben. Az orvosok nagyon sokat tudnak, nagyon sokáig tanulják, és amit tanulnak, az nagyon sok nagyon okos embertől származik. Ez az igazság, nem pedig "mindenkinek más". Igazság csak egy van, és nem azért, mert mi mondjuk, hanem mert tények igazolják. Nekünk semmi bajunk a buta emberekkel, ide értve mindazokat, akik szerint a hatóanyag nélküli víz bármit is meggyógyít. Éppen az érdekükben szidjuk azokat, akik az ő butaságukból pénzt csinálnak. Ha mondjuk valaki tagadja a prímszámok létezését, hogy szerinte az kamu, és a kínaiak el tudták osztani a hetet maradék nélkül hárommal, arra azt mondjuk, hogy oké, hát te nem vagy okos, neked ez vált be. VISZONT, ha valaki elkezd olyan számológépeket gyártani, amibe beütöd, hogy hét per három, és kiadja, hogy kettő, és ezért pénzt kér - az már nem jóhiszemű, hanem egy hitvány csaló, aki visszaél azzal, hogy mások buták.

Szerencsére sosem a homeopátiás gyógyszerek gyártói utálnak ezért, hanem mindig pont az, akit védeni akarunk a hatástalan szerektől: mindig a hívek, a vásárlók, a "nem veszek be gyógyszert mer az méreg" táblát lengetők esnek nekünk, hiszen bizonyára ellenük érvelünk...És a legjobb, amikor azt olvassuk, hogy ezek a "készítmények" információt hordoznak. Tudod mit? Én meg akkor a firmware frissítésemet letöltöm wifin! Pontosabban nem is kell, hát benne van a levegőben! 2000 éve is így csinálták, már ott volt az új firmware, csak a gonosz technikuslobby tönkretette, hogy el tudja adni a sok bitet!

Az alternatív gyógyászatnak nem érdeke, hogy meggyógyulj, hiszen a betegségedből él. Ennek ellenére az emberek szép számmal gyógyulnak, mégpedig nagyrészt (túlnyomórészt) azok keze alatt, akik a tudományra alapozzák a munkájukat, sok év tanulás után. Abban nem hiszünk, hogy valaki az emberi test alapos ismerete nélkül meg tudná gyógyítani az emberi testet - előfordulhat ilyen, persze, de statisztikailag borzalmas százalékban. Az orvostudomány JÓ, ne átkozzuk ki.Nem az a baj az orvosokkal, hogy ne tudnának gyógyítani, és a gyógyszerrel se az a baj, hogy nem hat. Az a baj, hogy az egyéni gyarapodási érdek, ami a világot 99%-ban előreviszi, társadalmi mellékhatásokat teremt. Ez globálisabb jelenség, mint holmi gyógyszeripari vagy orvostudományi korrupció. Mindenhol ugyanez a baj. Az orvosok nem rosszabbak, mint az ügyvédek, az informatikusok vagy a mezőgazdászok. Mindenkinek bizonyos százalékban a probléma újrateremtése a célja. A természetgyógyásznak is.  

2018 0309 03

Máshogy mondom. Az mindenkinek az érdeke, hogy "rövidtávon" meggyógyulj. És hogy rövidtávon jóllakjál, és hogy rövidtávon legyen fűtés a lakásodban. De nem találták még ki azt a motivációs rendszert, ami arra ösztönözne egy szolgáltatót, hogy tegye feleslegessé saját magát. Pedig ki kellene, akkor is, ha ez látszólag paradoxon.Szóval mi akkor is azt mondjuk, hogy a malária ellen a kinin az elég frankón működik, ha hiszel benne, ha nem, miközben a ráolvasás elég frankón nem működik, ha hiszel benne, ha nem.

2018 0309 04

ADALÉK

A "hit" fogalmát sajnos sokan a tudatlanságuk ellen alkalmazzák. "Nem értem, tehát nem biztos, hogy úgy van, tehát hiszek valami másban."

Ez két sebből vérzik:

1.) ha bizonyíthatóan úgy van, ahogy mondják,

2.) ha a más, amiben hiszel, cáfolható.

Ebben az esetben a hit ostobaság. A hit helye ott van, ahol nem lehet biztosat tudni. Vannak dolgok, amikről lehet. Slussz. Nincs helye "véleménynek" abban, hogy forog-e a Föld, vagy hogy befolyásolja-e a napjegy a sorsunkat.

Hajmeresztő amúgy, hogy az értük létrejött tudást mennyire nem hálálják meg az emberek... by egalion

Comments powered by CComment