2018 0303 19

"2018. január 12-én péntek reggel megkezdődött a szándékos emberöléssel vádolt oltásellenes L. Csaba és felesége, L. Ada tárgyalása. L. Csaba - amellett, hogy a magyar oltásellenes-mozgalom egyik legnagyobb hírnöke -, laposföld-hívő, chemtrail-hívő kommentjei is hozzáférhetőek a Facebookon.

Öt évvel ezelőtt a házaspár hathetes kisfia meghalt, a vád szerint azért, mert agyvérzést kapott amiatt, hogy nem kapta meg a kötelező K-vitamint, és nem vitték időben orvoshoz, amikor sugárban kezdett hányni. L. Csabát és feleségét is meghallgatta a Budapesti Környéki Törvényszék az első tárgyalási napon. A házaspár nem érzi bűnösnek magát." - írja az Index, melyen további részletek is olvashatók.BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK 

Tárgyalás időpontja: 2018. január 12., péntek 08.30

Ügy tárgya: 
tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
 
ELSŐ TÁRGYALÁS! Vádirati tényállás:

A vádlottak házastársak. A házastársak kapcsolatára jellemző, hogy II.r. vádlott, a férje I.r. vádlott megkérdezése, jóváhagyása nélkül szinte semmilyen döntést nem hoz.

A vádlottak első gyermeke a 2010. augusztus 5. napján született, a második gyermek az ügy sértettje, a 2012. november 12. napján született L. E., harmadik gyermekük pedig a 2013. november 21. napján született.

II.r. L. A. R. vádlott egyik gyermekével való várandóság idején sem vette igénybe a védőnői szolgálatot, terhesgondozásra nem járt.

II. r. vádlott 2012. október 9. napján szerződést kötött, hogy otthonszülés keretében egy kft. szolgáltatásait igénybe kívánja venni. A kft. a szükséges tájékoztatásokat szóban és írásban átadta a II.r. vádlottnak, de mindezekről a tájékoztatásokról az I.r. vádlottnak is tudomása volt. A szülésnél jelen volt az I. r. vádlott is.A sértett születését követően K vitamin profilaxist nem kapott, mely a vérzékenység megakadályozására hivatott. Ezt a vitamint egészségügyi intézményben történt szülést követően beadják az újszülöttnek. A gyermeket az előírásoknak megfelelően újszülöttgyógyász megvizsgálta és tájékoztatta a szülőket a K és D vitamin adásával kapcsolatos teendőkről, a kötelező szűrővizsgálatról és a kötelező BCG oltásról. Az anyagcsere szűrővizsgálathoz a vért az újszülöttgyógyász le akarta venni, azonban ezt a szülők írásban elutasították. K vitamint a szülést követően második alkalommal, egyhetes korban kellett volna kapni a gyermeknek, azonban ekkor sem kapott.

Vádlottak ezt követően a gyermek 2013. január 1-én történő kórházba szállításáig egészségügyi ellátást nem vettek igénybe a sértettel kapcsolatban.

2012 decemberében a vádlottak lakhelyén fűtési problémák voltak, ezért rokonokhoz és ismerősökhöz fordultak, hogy fogadják be őket és gyermekeiket hosszabb időre.2013. január 1. napján L. E. sértett gyakran sírt, enni nem akart. 17 óra körüli időben a csecsemő sértett sugárban hányt.

A sértettet a vendéglátó orvoshoz akarta vitetni, ezért felhívta 17 óra 31 perckor I.r. vádlottat, aki közölte, hogy nem vihetik orvoshoz a gyermeket. A gyermek rövidesen ismét sugárban hányt, bőrének színe megváltozott.

Az első mentőautó hívására 21 óra 39 perckor került sor, ami 22 óra 12 perckor érkezett a helyszínre, azonban perceken belül az esetkocsi is megérkezett. Mindkét vádlott magatartásával kifejezetten akadályozta a sértett helyszíni ellátását, a mentő személyzetével kiabáltak, vádaskodtak, csak többszöri felszólításra tett le arról II. r. vádlott, hogy beszálljon a mentőautóba, ahol a sértettet vizsgálták és tiltakoztak a gyermek orvosi ellátása, illetve a gyermek mentővel történő elszállítása miatt.

A sértettet a mentők 23 óra 24 perckor a SOTE I. sz. gyermekgyógyászati klinikájának átadták, ahol gondos kórházi kezelést követően 2013. január 8. napján elhunyt.

Közérdeklődésre számot tarthat: Igen


 
RTL Klub Híradó beszámolója - Megkezdődött az oltáskritikusok szövetsége egykori vezetője és feleségének pere a Budapest Környéki Törvényszéken: (mobil nézet)
 
 
TV2 Tények beszámolója - "A  venezuelai fuvola művésznőnek és férjének, aki sajtóinformációk szerint az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének elnöke, három gyermeke született." (mobil nézet)

A tárgyalási nap végeztével az apa kihallgatását félbeszakította a bíró, a per márciusban folytatódik.

FRISSÍTVE - 2018.03.22.

"Az emberöléssel vádolt L. Csaba meghallgatásával folytatódott a magyar oltásellenes-mozgalom legnagyobb hírnökének pere március 22-én csütörtök reggel. A laposföld- és chemtrail-hívő férfi feleségével azért áll a bíróság előtt, mert öt évvel ezelőtt meghalt a házaspár hathetes kisfia."- írja az Index. 

2018 0331 02

A következő sorokat is az Index cikkéből emeltük át, mely teljes terjedelmében itt olvasható: index.hu

A baba koponyavérzése a vádlott szerint az ügyeletes orvos miatt alakult ki, aki túl erősen nyomkodta a baba fejét, amikor a fejvénájába akarta beadni az infúziót. L. Csaba szerint az orvos szétdurrantotta a baba két fejvénáját, majd azt mondta, hogy kicsi a véna, ezért nem tudja neki beadni az infúziót. A vádlott azt állítja, inkább a tű volt túl nagy, és felkészületlennek nevezte a kiérkező ügyeletes gyerekorvost."A törvény szerint az embernek joga van ahhoz, hogy érzései legyenek, intuíció legyenek, és legjobbat akarja a gyerekének" – mondta a férfi. Ezért nem érti, miért vádolják azzal, hogy akadályozta az orvosokat az ellátásban. Ő azt kérte, hagyják a gyerekét, majd ők a feleségével saját felelősségre beviszik a kórházba. A vádlott sérelmezte, hogy az ügyeletes doktor azzal fenyegette őket, hogy kihívja a rendőrséget és a gyámhivatalt, miután a férfi belejavított az ügyeletes orvos papírjaiba, mert szerinte az rosszul írt fel egy adatot.

Később két mentőautó is kiérkezett, akik a csecsemőt betették a mentőautóba, majd a vádlott szerint becsapták az ajtót, és nem hagyták, hogy a gyerekével legyen. Felemelte a feleségét, hogy ő belásson a mentőautó ablakán, de nem bírta el, ezért inkább a telefonjával próbálta felvenni, mi történik bent az autóban. A rendőri jelentésben ezzel szemben az állt, hogy L. Csaba aznap este ütötte, rúgta az autót. A vád szerint azt is akadályozták a szülők, hogy a mentő elvigye a kórházba a kisbabát, de a hatályos törvényeknek megfelelően az újszülöttet mégis elvitte a mentő, kórházba került. Törvény szabályozza azt, hogy cselekvőképtelen beteg, cselekvőképtelen kiskorú, mint például L. Csabáék kisbabája esetén az orvosi ellátás és a védőnői egészségügyi szolgáltatás sem utasítható vissza. A hatályos magyar törvények határoznak arról is, hogy a kezelőorvos a kötelezettsége teljesítése érdekében szükség esetén a hatóságot is bevonhatja (1997. évi CLIV. törvény).  

A szülők nem ismerik el büntetőjogi felelősségüket, az édesapa szerint csak "spirituális szempontból" mérlegelve követett el hibákat: megsérthetett embereket, indulatos volt: szegyenpad.com - bűnügyi tudósítás, tárgyalási hangfelvételekkel

2018 0622 01

És mutatjuk oltáskritikus oldalról is:

"A baba rejtélyes módon testi sérüléseket (kartörés, belső vérzések a koponyájában) szerzett és a durva, életfogytig tartó, agresszív szülői elvonás lelki gyötrése mellett nem lehetett már megmenteni. Ez az egyik legtragikusabb élethelyzet, amit egy szülő átélhet. A kórház meghökkentő módon, rendőrség bevetésével támadta a szülőket, gyermekbántalmazást kiáltva.

Az Édesapa a gyász fájdalmában, a megalázó elkülönítéstől sebzetten, szintén feljelentést tett, azonban a rejtélyes sérüléseket a rendőrség szakértői mind 8 napon belül gyógyulónak minősítették, s nem hozták összefüggésbe a kisbaba halálával, talán mivel azok vitathatatlanul az orvosi ellátása idején keletkeztek. Ellenben kizárásos alapon vitaminhiányt neveztek meg a halál okaként.A szülők azon is mélységesen megütköztek, hogy az orvosok a gyermek szíve, mája és veséje odaadományozása érdekében komoly nyomást gyakoroltak rájuk. A szülők felvették a kesztyűt, nem írták alá a lemondó nyilatkozatot. Az akkori orvosi ígéret szerint pedig, ha felajánlották volna a szerveket, akkor a tragédiát az orvosi jelentések rendezettnek könyvelték volna el, nem keresve tovább felelőst.

A rendszer tehát visszatámadott, s a szülők meghurcolása – öt év után is – ezzel a büntetőeljárással zajlik. Az orvosok most tort ülhetnek az őket nem birkaként tisztelő művészházaspár felett." - folytatásért: KLIKK.

2018 0331 04

vádirat - részlet

"A vádlottak egyetlen alkalommal, 2012. december 4-én voltak gyermekorvosnál, aki 1 ampulla K vitamint adott a sértettnek és felírt a gyermek részére 5 hónapra elegendő 2 mg-os konakiont és 20000 NE/ml vigantolt. Mindkét vitamin vényköteles. A gyermekorvos is kioktatta a szülőket a K vitamin adásának szükségességéről és a K vitamin hiányának következményeiről. A K vitamin beadása a szülők kötelessége lett volna. A szülők sem a K vitamint, sem a D vitamint nem váltották ki, így a gyermek nem is kapott egyik vitaminból sem."

2018. június 6-án és június 8. napján esedékes nyilvános tárgyalásokon a bíróság tanúk meghallgatásával folytatja az eljárást.FRISSÍTVE - 2018.06.06.

A Budakörnyéki Törvényszéken folytatódott június 06-án annak a házaspárnak a pere, akiket kisbabájuk szándékos megölésével vádolnak. - írja a 24.hu, majd a következő sorokat is cikkükből emeltük át:"A vádlottak második gyermeke hunyt el, további két gyereket nevelnek budakörnyéki otthonukban. A feleség, L. Ada a vádirat szerint a gyermekével való várandósság idején sem vette igénybe a védőnői szolgálatot, terhesgondozásra nem járt."

"2012. decemberében a vádlottak otthonában elromlott a cserépkályha, ezért később ismerősök – Cs.-ék – fogadták be érdi házukba őket és gyermekeiket. 2013. január 1-én L. Csaba elment a kályhát megjavítani. Közben a csecsemő gyakran sírt, enni nem akart, majd sugárban hányt. A vendéglátó Cs. Zoltán orvoshoz akarta vitetni, ezért felhívta L. Csabát, aki ezt elutasította, azt mondta, várjon. Majd jön, ha befejezte a munkát. A gyermek rövidesen ismét sugárban hányt, bőrének színe megváltozott. L. Ada nem rendelkezett mobiltelefonnal, nem tudta értesíteni a férjét, aki az első rosszullét után órákkal ékezett, és öleléssel, „szeretetenergiákkal” és személyes jelenlétével akarta – saját szavaival élve – megnyugtatni a csecsemőt. Az elsőrendű vádlott szerint nem volt olyan rossz állapotban a gyerek, hogy orvosra legyen szükség, azt pedig végképp nem gondolták, hogy ekkora a baj.""Cs. Zoltán korábbi elmondása szerint hat óra körül látták, hogy baj van a gyerekkel, többször sugárban hányt. Cs. felesége odament a babához, fölé hajolt és ebben a pillanatban őt is lehányta. A hányadék véres volt. Mondták, hogy orvost kell hívni, de Ada nem engedte kihívni az orvosokat, mert erről csak a férje dönthet. A többszöri hányás után Ada újra felhívta a férjét és követelte, hogy jöjjön, mert baj van. Az apa egy óra múlva ért oda. Mielőtt megnézte a babát, még evett egy tányér lencsefőzeléket, mert éhes volt. Még órákig nem engedte, hogy hívják az ügyeletet. Csak akkor volt hajlandó engedni, amikor a picinek fennakadt, kifordult, és megdagadt a szeme, lefittyedt az ajka."

2018 0618 01

"L. Csaba szerint vendéglátói eladták a gyermekét a gyilkos, gyermekkínzó, szervkereskedő orvosoknak. A házaspárt vendégül látó – időközben elhunyt – Csehné V. Mária szerint L. Csaba a megölésével fenyegetőzött, 300 ember előtt üvöltözött, illetve a II. r. vádlott-édesanya arra kérte, tanúkihallgatásakor vallja azt, hogy az ő hibája miatt kellett orvost hívni a sugárban hányó babához, vehemens szembesítések – tanúk meghallgatásával."szegyenpad.com - "A hat hetes gyermek háromszor sugárban hányt, rosszul volt. A gyermek pupillái ki voltak tágulva. A vádlottak ugyanakkor megtiltották a tanúk szerint a gyermekügyelet kihívását. Megkezdte a Budapest Környéki Törvényszék a vádlottak tanúkkal történő szembesítését" - bűnügyi tudósítás, tárgyalási hangfelvételekkel

2018 0808 7

FRISSÍTVE - 2018.06.08. 

"A gyermekük haláláért felelős szülők mindenkit vádolnak. Az apa műanyag babán mutogatta, szerinte hogyan okozott az orvos sérülést a kisfiúnak. Folytatódik az év egyik legmegrázóbb pere."

2018 0618 04

A vádirat szerint csecsemőkorú gyermekük, L. Endre azért halt meg öt évvel ezelőtt, mert az oltásellenes szülők nem adták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. Az apa, L. Csaba megtiltotta az orvos bevonását, szerinte a baba jól volt, és „rendben voltak a meridiánjai is”, csak „bukizott.” - írja a 24.hu, illetve a következő sorokat is tőlük emeltük át. 

Az ügyeletes doktornő olykor a könnyeivel küszködve tett vallomást. Elmondta: az apa végig hangoztatta, hogy nem kell orvos, a gyerek jól van. A bíró megkérdezte az orvost, civilként is aggasztónak látta volna-e a kicsi állapotát, mire a doktornő egyértelmű igennel felelt. Szerinte a kisfiú láthatóan nagyon szenvedett, hányt, beesettek voltak a szemei, a kutacsai feszesek – ami megnövekedett koponyaűri nyomásra utal – és fülvérzése volt, ami nem állt el. A kérdésre, hogy miért nem tettek semmit a gyerekkel, az anya – a másodrendű vádlott – azt felelte: nem érezte úgy, hogy bármit tenni kellett volna. E tekintetben azonban ellentmondott a legelső, januári vallomásának – akkor azt állította, hogy ő maga is nagyon aggódott a gyermekéért, de a férje hozzájárulása nélkül nem akart orvost hívni, mert "ilyen kérdésekben együtt döntenek".

https://fakepalm.hu/index.php/home/konteo/gyogyszerlobby/46-oltasellenes-szulok-targyalasa-frissitve

A bíró kizárta a perből L.-ék korábbi megbízott védőjét, Ada külön kirendelt védőt kapott, mert a bíróság külön-külön akarja vizsgálni a szülők felelősségét.L.-ék szerint a kisbabájuk halálában vétkesek:

- a házigazdák, akik nem biztosítottak megfelelő nyugalmat a gyermek számára,
- az ügyelet telefonos asszisztense, aki nem mérte fel jól a helyzetet,
- a kiérkező orvos, akinek nem volt megfelelő felszerelése, mikróban melegített infúzióval akarta „mérgezni” a babát, és „durván nyomkodta a koponyáját, ezert lett agyvérzése”;
- a mentősök, akik miatt a kisfiú beverte a fejét a kocsiban és megsérült (ráadásul kátyús úton vitték);
-a kórházi orvosok, akik valami módon eltették láb alól a gyermeket a szerveiért.
Őket azonban a legkisebb felelősség sem terheli, hiszen mindent megtettek, ami gondoskodó szülőtől elvárható. Sőt, minden korábbi állításukat meghazudtolva most azt vallották, hogy a kisbaba megmenekülhetett volna, ha a saját autójukkal viszik kórházba.


Amennyiben a vádirati tényállás bebizonyosodik, a vádlottak a Btk. 160. § alapján 5 és 15 év közötti börtönbüntetésre számíthatnak. L.-ék jelenleg két további kiskorú gyermeket nevelnek budakörnyéki otthonukban.

2018. október 24-én és október 26-án esedékes nyilvános tárgyalásokon a bíróság folytatja az eljárást. FRISSÍTVE 2018.10.24. 

A következő sorokat az Index cikkéből ollóztuk össze:

Nem csak arról van szó, hogy a sajtó irányítottan torzít, szándékosan félrevezet, mint az Index.hu vagy 24.hu. Nem maradunk névtelenek, ártatlanság vélelme durván sérül. A közösségi média befolyásol" - mondta L. Csaba. Felesége is a nyilvánosság kizárását kérte: "Szülők vagyunk, két aranyos kisgyermeket nevelünk, fenyegetéseket kapunk Facebookon meg vagyunk ijedve. Fuvola művész vagyok, büszke voltam, hogy 10 év után beilleszkedtem Magyarországon, szeretem amit csinálok, de most nem dolgozhatok. A média hazugsága tönkreteszi az életünket. Szeretnék békében élni, két kisgyermekünk van" - mondta L. Ada. 
A bíró, dr. Holdampf Gusztáv elutasította a nyilvánosság kizárására vonatkozó indítványt.

2018 0106 01

Az édesanya a perben feltártak alapján úgy tűnt, alárendelte magát férje döntéseinek: a kisfiú összesen háromszor hányt, a harmadik alkalommal az anya szerint kevés vér is látszódott a hányadékban, és ekkor már nemcsak vendéglátóik, hanem ő is úgy gondolta, hogy orvost kellene hívni. De mégsem orvost hívott, hanem a férjét. A harmadik hányás és a férj érkezése között emlékei szerint két és fél óra telt el. Egy kis szervezetnél a kiszáradás és a keringés összeomlása szempontjából ennyi idő kritikusan sok lehet.

A bíró által felolvasott tanúvallomásokból kiderült: a vendéglátóknál mindenki amellett volt, hogy az ügyeletet ki kell hívni, erről először az édesapát is értesítették telefonon, hogy hová vigyék a gyereket. „Mindegy hova, csak orvoshoz ne” - válaszolta erre állítólag Csaba."A szülők oltásellenessége nem foglal el központi szerepet a perben, csak azt vizsgálják, hogy az orvosokkal kapcsolatos fenntartásokat hangoztató nézetek akadályát képezhették-e annak, hogy a babát láthassa orvos: L. Csaba nem oltásellenesnek csak oltáskritikusnak mondja magát. 

Teljes terjedelmében az Index cikke itt olvasható. Oltáskritikus oldalról: 2018.11.02.

"Az apa panasszal fakadt ki, mert permanens gyűlöletszítás folyik ellenük közösségi portálokon, a fősodratú média pedig félrevezeti a közvéleményt az ügy körülményeiről. Újfent rámutatott, hogy a hallgatóság között tartózkodik több rosszakarója, köztük egy „Zebra” álnevű is, akit valódi nevén is megnevezett. Ez a fotós – szabályos munkacsoportot alkotva újságírókkal, informatikusokkal és jogászokkal - róla válogatott rágalmakkal árasztotta el az internetet, évek óta voltaképp szervezett karaktergyilkosságot folytatnak." Folytatás: itt.

2019 0107 03

Oltáskritikus oldalról: 2018.11.20.

"Célszerű tehát „kötelező K-vitaminozással” támadni fehér köpenyesek részéről. Azonban ehhez sem a jogszabályi, egy összesen 6 hetet élt csecsemőnél sem az adagoltatási, sem a tájékoztatási és sem a hatósági nyomonkövetési, ellenőrzési háttér nem ad kellő alapot, hogy ne csak bűnbakot, hanem valódi bűnelkövetőt láthassanak a gyógyszerreklámok által hizlalt sajtóorgánumok uszító híradásaival felhergelt, peren kívül és mellett, sokszor egészen más sérelmeket is a szülők szemére vető, legtöbbször indulatos és érdekből orvos- és/vagy gyógyszerpárti személyek.

Az ügyészségi vád szedett-vedettségét remekül világította meg beszédével a tárgyalási délután végén felszólaló ügyvédnő:" - videóval

2019 0107 02

FRISSÍTVE 2019.01.05.

A következő sorokat csak részben vettük át a 24.hu cikkéből, mert ahogy írták is: "A tárgyalótermi hangzavarban nem mindent lehetett pontosan érteni." - ezért egy barátunk segítségével egészítettük ki, aki jelen volt a tárgyaláson. 

A pénteki tárgyaláson a K-vitamin beadásáról faggatták a tanúkat, Márki-Zayné Vincze Felíciát, a gyakornokot, a neonatológus Dr. Csenki Mariannt, és a család gyermekorvosát, Dr. Mile Gabriellát hallgatták meg a Budapest Környéki Törvényszéken.


 
Márki-Zayné Vincze Felícia a kisfiú születésénél egy gyakornokkal együtt segédkezett. Elmondása szerint ők egy szélesebb, jobb ellátást biztosítanak az anyának/családnak, mint a kórházi osztályos ellátás, ami a szülés előtti felügyeletet jelenti és tájékoztatást, valamint oktatást és figyelmes utánkövetést (ami nem valósult meg). Továbbá nem vállalnak másfel órás körön kívülről szülést (ennek sem az agárdi, sem a diósdi ügyfél nem felel meg), ugyanakkor fájlalták az eü. törvényt, amiért szükség esetén húsz percen belüli kórházi ellátást ír elő, mondván, ez kiszámíthatatlan. 
 
"A bíró szerette volna látni a szülészeti cég szerződését a vádlottakkal, de a szülésznő azt felelte, hogy az már nincs meg." 
A cégről
 
"A Te Szülésed Kft. ügyvezetője ebben az időszakban a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter volt. Ez a cég volt az első, amely intézményen kívüli szülésekkel kezdett foglalkozni 2011-ben, mikor a törvény ezt lehetővé tette. 2015 februárjában tragédia árnyékolta be a szülőház működését, egy kisbaba meghalt, de a cég vezetői szerint ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy a kicsi intézményen kívül született. Az intézmény a honlapján szereplő értesítés szerint rövidesen, idén márciusban bezár."
 
A bíró és ügyész a K-vitamin profilaxisra vonatkozó irányelvekre rákérdezett Márki-Zayné Vincze Felíciánál is, melyre azt felelte, hogy bár azok nem jogszabályok, de a szülőknek átadott információs csomag tartalmazza az irányelveket. Az ügyész erre csak annyit mondott, hogy az irányelvek valóban nem törvények, de az egészségügyi törvény szerint kötelező őket betartani.
 
A bíró és az ügyész a neonatológus orvossal folyatta le a jogszabályokra és irányelvekre vonatkozó vitát, mely szerint ellátta tanácsokkal, mint mindig, hogy legkésőbb öt napon belül adjanak a babának K-vitamint, és ez szerepelt a születés után átadott dokumentációban is. A vádlottak (szülők) azt vallották, nem emlékeznek arra, hogy ilyen információ elhangzott volna. 


 
Ezt követően aztán a család gyermekorvosát, Mile Gabriellát kérdezték a tárgyaláson, akit korábban az agárdi éhenhalt kisfiú ügyében már elítéltek egyszer, a tárgyaláson pedig az is kiderült, hogy jelenleg egy hamis BCG-oltás papírja miatt okirathamisítás ügyében folyik ellene eljárás. (A gyanú szerint úgy került bejegyzés a BCG oltás beadásáról az oltáskönyvbe, hogy valójában nem adták be a BCG oltást.)
https://fakepalm.hu/index.php/home/konteo/gyogyszerlobby/46-oltasellenes-szulok-targyalasa-frissitve
 
Mile Gabriella elmondása szerint beadta a K-vitamint az elhunyt kisfiúnak. Tehát a neonatológus nem adta be, a szülésznő nem adta be, a házi gyermekorvos azt állítja, hogy ő beadta, és a babakönyvbe bekerült a vitamin beadásáról szóló bejegyzés december 4.-én (van rá esély, hogy csak utólag lett dokumentálva), feltehetőleg későbbi, január 4. vagy 5.-i dátummal történt a "pecsételés". (Akkor, amikor a gyermek lényegében már agyhalott volt. A pici baba 2013. január 1-jén került kórházba, 2013. január 8-án elhunyt.) Azt is állította, hogy nem géppel, hanem kézzel írta a receptet, ezért nincs a gépben nyoma.
 


Emlékeztető kiegészítés: A szülők az ügyeletesnek, illetve a kiérkező mentősnek is korábban azt mondták, hogy a gyermek nem kapott K-vitamint. "Az ügyeletes doktornő első kérdés az volt a vizsgálat után, hogy a gyerek kapott-e K vitamint, L. Csaba válasza "nem" volt."
 
Az ügyész megkérdezte a család gyerekorvosát, Mile Gabriellát, hogyan adta be a K-vitamint, mire ő azt felelte, nem emlékszik. Az ügyész kérte, hogy akkor mutassa meg hogyan szokta, de nem tudta pontosan hogyan kell beadni.
 
L. Csaba egy feltett kérdés címén védte a doktornőt, azt mondta, hogy lelkiismeretes orvos, homeopata, alternatív technikákkal dolgozik, és a másik két gyermekének is Dr. Mile Gabriella az orvosa. Itt visszakérdezett a bíró, hogy ők megkapták-e a BCG oltást, amelyre a családfő magabiztosan rávágta, "NEM". Feltehetően ez azért érdekelte a bírót, mert a gyermekkori tuberkolózis a fejletlen vér-agy gátnak köszönhetően gyakran okoz agyi eltéréseket és halált. Ezért kötelező a BCG, hiszen a tbc könnyen hordozható tünetszegényen, de a megfertőzött gyermekben egy másik, sokkal súlyosabb változata jelenik meg a betegségnek.
 


Fotó 24.hu
 
2019 0107 01
 
A doktornő a bíró kérdésére megválaszolta, hogy a vádlottak két gyermeke nem kapták meg a kötelező BCG-oltásokat.
 


FRISSÍTVE - 2019.02.17.
 
Az agárdi "fényevők" gyermeke, Benjámin, a vázizmait felemésztve éhenhalt, néhány hónap múlva agyvérzésben elhunyt Endre baba, L. Csaba oltáskritikus mozgalom alapítójának kisfia.
 
 
Mindkét gyermek – körzeten kívüli – háziorvosa Dr. Mile Gabriella volt. Dr. Milét 2017. április 27-én jogerősen 6 hónap – végrehajtásban egy évre felfüggesztett – börtönre ítélték Benjámin halála miatt, vétségét, felelősségét hatodrendű vádlottként foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésként állapították meg oly módon, hogy háziorvosi hivatásától nem fosztották meg. 2019. január 4-én ismét bíróság elé állt az emberöléssel vádolt oltáskritikus házaspár ügyében, ezúttal „csak” tanúként. Cikksorozatunkban ezúttal a háziorvos tevékenységét mutatjuk be annak reményében, hogy világossá váljon az egyébként több helyütt vitatott szerepe (egyesek szerint kizárólag a szülők a felelősek a gyermekek haláláért), s nem utolsó sorban, vélelmezett felelőssége az agyvérzésben elhunyt gyermek vonatkozásában is. - szegyenpad.com
 


"Főként a K-vitamin beadása körül kialakult ellentmondások tisztázásával folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken az agyvérzésben elhunyt csecsemő szülei ellen folyó büntetőper. Márki-Zayné Felícia szülész okirat-hamisításra utaló bírói kérdésre válaszolt, tanúként azt is előadta, hogy a vérzékenység megelőzésére szolgáló K-vitamin-profilaxis szükségessége megkérdőjelezhető, védőügyvéd kérdésére válaszul közölte: a vényköteles Konakion leukémiára hajlamosít. Az intézeten kívüli (ismertebb nevén: otthon) szülést elsőként vállalkozás formájában végző, mester fokozatú szülészasszony többször ellentmondásba keveredett saját magával. - váratlan fordulatok az agyvérzésben elhunyt gyermek ügyében, bűnügyi tudósításunk, TÁRGYALÁSI HANGFELVÉTELEKKEL": szegyenpad.com
 


ÁNTSZ-engedély és egészségügyi szakdolgozói nyilvántartás nélkül vezetett le otthonszüléseket Márki-Zayné Felícia szülésznő. Papíron jelen lévő szülészkolléga, felsőfokú végzettség hiányában egyedül – szakmai felügyelet nélkül – lefolytatott szülések, ÁNTSZ-engedély és működési nyilvántartás nélküli praxis, balhé Székesfehérvárott, az agárdi éhenhalt kisfiú büntetőperében – a szegyenpad.com földalatti szülész-hálózatról szóló tényfeltáró publikációja.
 
2019 0217 01
 
Oltáskritikus oldalról: A Híraréna cikke a mainstreamben nem olvasható durva eljárási hibákról számol be az "oltásellenesekként" megbélyegzett per kapcsán.
 
2019 0217 02 

"Napra pontosan hat évvel, az osztályvezető főorvos meghallgatásával folytatódott az a per, amely országos érdeklődését elsősorban a névtelen cikkekkel történő gyűlöletkeltő sajtóvisszhangjának köszönheti. Rendkívül ritka a K-vitamin hiányában fellépő koponyaűri vérzés, sokkal gyakrabban bántalmazás, vagy a csecsemő felelőtlen rázogatása következtében alakul ki. Ezekre épülő vád azonban igencsak kétélű fegyver lenne, hisz a nyilvánvaló állapotromlás orvosi ellátás alatt következett be. A Főügyészségnek vádként kizárásos alapon a K-vitamin szülő általi be nem adása maradt. Mekkora a valószínűsége annak, hogy a K-vitamin beadásának hiányában is 0,00004 esélyű (százezerből négy) tragédia éppen a magyar oltáskritikus mozgalom akkori vezetőjének tartott férfi kisfiával essen meg? Még egy gyógyszermarketinges statisztikus is meglepődne!" - HírarénaA szokásosnál többen jelentek meg vérszagra gyűlt éji vadként a tárgyalóban. Ők oly szívesen látnának a szülők mellé, a vádlottak padjára, még egy-két alternatív szülést levezető személyt vagy egy homeopátiát is gyakorló orvost. A büntetéspártiak kiszemelt prédái azonban nem sértettek jogszabályt. Tudósítás a 2019. január 4-i tárgyalási napról: - HírarénaA tárgyalássorozat 2019. február 26.-án és 28.-án folytatódik.
 
 
FRISSÍTVE 2019.02.26.
 
A gyermeke megölésével vádolt apa a kórházi orvosok felelősségéről beszélt. - írja főcímben a 24.hu, majd így folytatja: Feszült hangulatban folytatódott a gyermekük meggyilkolásával vádolt házaspár pere, a szembesítések nem vezettek eredményre, vagy a vádlottak nem mondanak igazat, vagy az orvosok.
 
L. Csaba a kisbaba vérzéseinek, majd állapota rosszabbra fordulásának lehetséges okaként azt jelölte meg, hogy:
- az ügyeletes orvos egy túlságosan nagy méretű tűvel szétdurrantotta a fejvénáit, és erőteljesen nyomkodta a baba fejét,
- a mentőautóba való behelyezéskor a baba feje beütődött,
túlságosan sok infúziót kapott, ez növelte a koponyaűri nyomást,
- elszakították a szüleitől, és ez további feszültséget okozott neki,
- mesterséges kómába helyezték, miközben életerősen sírt,
- felesleges és ártalmas CT vizsgálatra vitték (mint mondta, ez „annyi sugárzást jelent, mint ezer évnyi háttérsugárzás”)
- az agytörzsi reflexek hiánya miatt túl korán kapcsolták le a lélegeztetőgépről, nem adva neki több esélyt.
 


Az orvosok azt állították, hogy a legjobb tudásuk szerint és a szakmai előírások betartásával küzdöttek a baba életéért, de semmilyen együttműködést nem tapasztaltak a szülők részéről, akik mindenáron haza akarták vinni a gyermeket a kórházból azzal, hogy az anyatejes táplálástól és a szülők meghitt közelségétől vélhetően jobban lesz.
 
A tárgyalás legmegrázóbb pillanata volt, amikor az elsőrendű vádlott arról beszélt, hogy a baba "életerős és méltatlankodó" sírása ellenére "kómába tették" a kis Endrét, mire az orvos azzal válaszolt, hogy a kisfiú egyértelmű fájdalomkiáltásokat hallatott az agyában keletkezett ödéma miatt, és azért altatták el, hogy ne kelljen az erős fájdalmat megélnie.


 
FRISSÍTVE 2019.02.28.
 
Az igazságügyi szakértő szerint beszámíthatók a gyermekük megölésével vádolt szülők. - a 24.hu cikke így folytatódik: A bizonyítási eljárásban igazságügyi pszichológus, illetve pszichiáter szakértőt hallgattak meg, akik korábban megvizsgálták a vádlottakat.
 
A pszichológus L. Csaba vonatkozásában azt emelte ki, hogy szenzitív (érzékeny) személyiség, jó értelmi képességekkel. Fontosak számára a társas kapcsolatok, melyben domináns szerepre törekszik. Kialakult meggyőződését képes akár a mások által racionálisnak tartott tényekkel szemben is védeni, szenvedélyesen harcol az igazáért. Nehezen enged be olyan információkat, amelyek a meggyőződéséből kibillentenék. Azokkal szemben, akik nem osztják a nézeteit, alapvetően ellenséges és bizalmatlan, akár agresszív is tud lenni. E vonásai miatt nehéz lehet vele az együttműködés olyan dolgokban, amikkel nem ért egyet. A szakértő szerint a vádlott életkorához képest érzelmileg éretlen személyiség, középpontjában önmaga áll, illetve rejtőzködő és hárító attitűd jellemzi, valamint képes a környezetét manipulációkkal rábírni arra, hogy értsenek vele egyet. A felelősséget elhárító viselkedése miatt bűntudata jellemzően nincs; mindenért a környezetét hibáztatja. Arra a kérdésre, hogy gyermekének elvesztését vajon hogyan dolgozza fel, a gyászfolyamatot a pszichológus kissé felületesnek nevezte, szerinte nem volt a babával olyan mély érzelmi kapcsolata, mint az anyának. És utalt arra is, hogy L. Csaba képes szakértői szerepbe helyezni magát olyan kérdésekben is, amikről felületesek az ismeretei.
 


Az elsőrendű vádlott a válaszában ingerült hangnemben rátért a szakértői vélemény, illetve a pszichológus által alkalmazott tesztek tudományos kritikájára, számon kérve tőle a szakszerűséget. A bíró emlékeztette az elsőrendű vádlottat, hogy a viselkedésével éppen a szakvéleménynek megfelelően cselekszik.
 
A másodrendű vádlott, L. Ada Rózsa tekintetében a pszichológus azt mondta, szintén érzékeny személyiség, aki egy kapcsolatban inkább alkalmazkodó típus, sőt hajlamos kapcsolati függőségre is. (A vádirat kifejezetten alárendelt szerepről beszél, bár a vádlottak és védőik ezt vitatják.) L. Ada képes bűntudatra, sőt szorongásos bűntudat is gyötörheti. A gyermek elvesztését mély fájdalommal élte meg.
 


A pszichológus mindkettejükkel kapcsolatban azt állította, hogy jók az értelmi képességeik.
 
A tárgyalássorozat április 4-én orvosszakértők meghallatásával folytatódik. Az ügyre rálátó jogi forrásunk szerint a bizonyítás még idén tavasszal lezárulhat, és ha a bíróság megalapozottnak tartja a vádakat, a szülőket akár tizenöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti.
 


Oltáskritikus oldalról - FRISSÍTVE 2019.03.08. 
 
"Itt a legújabb cikk a kórházban elhalálozott kisbaba szülei ellen folyó bosszúperről: Szervkereskedők hálójában?"
 
2019 0308 09
 
Híraréna (oltáskritikus oldal) részlet: 
 
A számos cikk gyűlöletkeltésével szélsőségesen orvosellenesnek beállított édesapa csak azt követően adta le a bíróságnak a kórházban rögzített felvételeit, hogy a kórházi orvosok a tárgyaláson kifejezetten rosszindulattal tanúskodtak ellenük, sőt még a gyermekorvosukról is próbálták elhitetni, hogy csak okirathamisítással dokumentálta azt az előzetes K-vitamin adagolást, ami az ő szakmai feltételezésüket tényszerűen cáfolta.
 


Egyáltalán miért rugózik ezen a végképp nevetségessé váló K-vitamin profilaxison az ügyészség, hogyhogy nem ejtik azonnal a vádat? 
 
Egyébként meg tényleg fején találta a szöget a pszichológusnő, sajnálhatja, hogy már nem volt jelen, mert az apának igenis létezett rejtőzködő létformája. Ezeket a közegészségügyi ellátásról készült, világbotrány videókat képes volt magában tartani, eddig nem nyilvánosságra hozni. Példátlan önmérsékletről tett tanúbizonyságot, hogy csak 2019. január 2-án adta le az anyagot a bíróságon, egész tavalyi évben nem hozta fel azt önvédelemként. Talán bízott az emberségben, abban, hogy az eljárás majd enélkül úgyis megszűnik, a vád képtelensége folytán.
 
Csak remélhetjük, hogy a következő tárgyalási napra az ügyészség visszavonulót fúj, azaz végre ejti a vádat. Ha fontos nekik a szakmaiság, az egészségügyi és igazságszolgáltató intézmények tekintélye vagy egyáltalán az országimázs, akkor ezt mihamarabb megteszik.
 


FRISSÍTVE - Szégyenpad
 
Orvos- és pszichológus-szakértősdit játszó vádlott, a CT több ezer évnyi háttérsugárzást ad, csecsemőket tolószékbe juttató SOTE Gyermekklinika, a gyermeke halála nem érintette meg túlságosan az édesapát, tanult a fecsegésből a jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt bűnöző Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos – folytatódott a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés vádjával bíróság elé állított oltáskritikus hazai közösség "egykori" vezéralakja, L. Csaba és felesége büntetőpere:
 
2019 0302 09
 
A vádlottak kutakodtak az interneten – YouTube-videókat néztek, hosszas felolvasás tartottak a bíróság számára. A forrásokból megállapították: gyermekük hemofíliás (vérzékeny) volt, valamint a nyomkodás általi mikrotrauma miatt kapott agyvérzést.
 
A vádlott-édesapa szerint a SOTE-féle CT több ezer évnyi háttérsugárzást ad, illetve azért nem egyeztek bele a vizsgálatokba, mert féltek, hogy a gyermek tolószékbe fog kerülni. A vádlottak szerint az okozott traumát, hogy a picihez nem engedték oda – ahogy L. Csaba fogalmazott: zenész fülemmel hallottam a sírásából, hogy ő méltatlankodik, nem érti, miért van itt.


 
Az utolsó egy órában megrázó kép- és hangfelvételeket játszott le a bíróság, melyeket az elsőrendű vádlott készített a kórházban - szerinte a gyermeke nem volt életveszélyes állapotban. A megdöbbentő képsorokon látható volt az akkor már agyhalott baba, illetve L. Csaba feliratozta, hogy az orvosok mikor milyen hibákat követtek el a kis Endre ellátása során. Az egyik ilyen kommentáron olvasható volt, hogy gyakorlatilag a klinika egy pár látszatkezelést leszámítva ölbe tett kézzel nézte, hogy a baba agya elhaljon. Azért terelték jogi útra az eljárást mert nem sikerült megkaparintani a gyermek szerveit.
 
Az édesapa a boncoláshoz azért nem járult hozzá, mivel szerinte a gyermek testének megsértése megakadályozza a reinkarnálódást. A vádlott-édesanya szerint, mivel ő kapcsolatban állt a gyermek lelkével, és baba hallotta amit az orvossal beszéltek, határozottan tiltakozott ellene ő is, hogy ne ajánlják fel a szerveit.
 
A tárgyalás végén az elsőrendű vádlott egy 2012-es naptárt, és egy lehányt babaruhát hozott bizonyítékként, a tárgyakat a bíróság lefoglalta.
 
A vádlottak ismét kérték a felmentésüket az abszurd vád alól. A bizonyítási eljárás a háziorvos és asszisztense, valamint további igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódik. - szegyenpad.com
 


FRISSÍTVE - 2019.04.04.
 
Igazságügyi orvosszakértők meghallgatásával folytatódott a büntetőper.
Akár meg is úszhatják a börtönt a gyermekük megölésével vádolt szülők. - írja a 24. hu, majd így folytatja:
 
A szakértők szerint a baba akkor is meghalt volna, ha jobban együttműködnek az orvosokkal. A kizárólagos felelősségük a K-vitamin-adagolás elmaradásában további bizonyítást igényel. És van egy új körülmény is.


 
A csütörtöki tárgyaláson az Egészségügyi Tudományos Tanács (EET) tagjai azonban az összes adat gondos mérlegelése nyomán kijelentették, hogy a kisbaba már akkor menthetetlen volt, amikor sugárban hányni kezdett. Ugyanis az ún. sugárhányást eleve az agyvérzés nyomán fellépő koponyaűri nyomás okozta, és a  szülők – bár valóban nem működtek maradéktalanul együtt, sőt, ellen is álltak bizonyos helyzetekben az egészségügyi szakszemélyzetnek – nem tudták olyan mértékben akadályozni az orvosi munkát, hogy kétséget kizáróan kijelentő legyen: az ő viselkedésük miatt halt meg a baba.
 
Ezzel a vád első pillére gyakorlatilag kidőlt. A vádhatóság kezében a K-vitamin hiánya maradt, amit a vádirat elsődleges okként említ. - A 24.hu cikke teljes terjedelmében itt olvasható.
 


OLTÁSKRITIKUS OLDALRÓL - 2019.04.17. 
 
2019 0610 01

Kiderült végre: az igazságügyi orvosszakértők számolási hibája miatt állították bíróság elé a szülőket. Öt éve az akkor már egy éve elhunyt hathetes gyermeket a dokumentumok alapján 6 hónaposnak írták le, és így marasztalták el szakvéleményükkel a szülőket, miszerint nem adagolták a  felírt K-vitamin ampullákat.

Az orvosszakértők - elkerülve a nevetségességet - meghallgatásuk elején azonnal pontosították a szerintük jelentőséggel nem bíró tévedésüket a gyermek életkorára vonatkozóan. Az orvosokat egységes betyárbecsülettel védő igyekezetük ellenére azonban a vádlottakra vetülő árnyék tovább foszlott, mert nem történt szülői mulasztás. - írja a Híraréna, majd ezzel zárja sorait:Tulajdonképpen a szülők is áldozatai az egyhetes kórházi kezelés után bekövetkezett tragédiának, amiért a hivatalok csak őket hurcolják meg. Ez korunk családbarát Magyarországa.2019.04.07.

Az éhenhalt Benjámin, illetve az agyvérzésben elhunyt Endre baba háziorvosának, Dr. Mile Gabriellának középkorú asszisztense az ún. tárgyalótermi demencia jeleit mutatta a Budapest Környéki Törvényszéken - lojális a vádlotakkal a rákosmentei háziorvosi rendelő személyzete. Semmelweis Ignác-díjat Dr. Mile Gabriellának! - írja a szegyenpad.com Facebook oldalán.

2019 0610 02

Gyermekhalál: A bűnöző háziorvos, Dr. Mile Gabriella és demenciás kollégája miatt menthetik fel a vádlottakat. 

Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos asszisztensének, és független szakértői bizottság meghallgatásával folytatódott az emberöléssel vádolt oltásellenes szülők pere.
 
Az asszisztens vallomásából kiderült: a doktornő mindig egy lapra jegyzetel, és utána viszi fel a gépbe az adatokat. Az is elhangzott, hogy nem volt aznap adminisztrációs feladata a vádlottakkal, hiszen nem volt idő rá, a szülők a rendelés végén érkeztek, ennek ellenére mégis 3,5 órát voltak a sértettel a rendelőben.
 


Arra a bírói kérdésre, hogy szokott-e más adatokat bevinni a rendszerbe, megtagadta a válaszadást, annyit azonban elárult, hogy a doktornő neve közszájon forog az otthonszülés kapcsán.
 
Az I. rendű vádlott szerint a gyermek hemofiliás volt, bár ezt a szakértők kizárták, hiszen van két egészséges fiúgyermek a családban.
 
Az édesapa szerint a gyermeket túlinfúziózták, ebbe halt bele, bár kórházba szállítása előtt elveszítette a vérmennyisége felét a csecsemő. - az előző sorokat a szegyenpad.com oldaláról emeltük át, amely teljes terjedelmében itt olvasható
 
A bizonyítási eljárás június 28-án nyílt tárgyalás keretében folyatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.


Comments powered by CComment