2018 1115 01

Nem lenne őszintébb, ha az ilyen mindenegyébfos oldalak egyszerűen azt a címet adnák a cikkeknek, hogy "Könyörgök, kattints ide"? Vagy azt, hogy "Ha ma csak egy cikket akarsz elolvasni, akkor anyád." De tényleg. És utána közlik, hogy az AdBlock Plussal felszerelve te gyakorlatilag áruházi tolvaj vagy.

Durva buli lehetett 9 hónapja... "Félig ember félig malac gyerek született Ajkán! Az anyukának még nem merték megmutatni!"A valótlan sorok: "Nem merték még megmutatni a gyermeket, mert amúgy is szülés utáni depresszióban szenved és pszichiáterek is foglalkoznak vele ezért a szakértő stáb úgy döntött, hogy még még várnak ezzel. Egyébként az orvosok sem tudnak magyarázatot adni erre a jelenségre ill. ezekre az elváltozásokra, amikkel embert még nem diagnosztizáltak a világon."

2018 1115 02

A valóság az, hogy egy spanyol cég, a Babyclon gyártja a hiperrealisztikus szilikonbabákat, ráadásul horror áron (4 500 dolcsi a felső határ, plusz a kiegészítők). Bár már van rendes embergyerekük is, mégis a prímet az olyan kreatúrák viszik, mint az avatarbébi, a devilcsimota, a sellőgyerek, meg ez, amelyik félig ember, félig  malac.

Ez hal-latlan! Némó nyomában: "Egy haltól esett teherbe a fiatal lány!"

Az orvosok tehetetlenek! 742 tűzoltó a helyszínen! ... ja, bocs, ez máshová való.

Folytatás: "A családja azt gondolta, hogy titkolja a barátja kilétét, de a lány ezt kikérte magának, nemhogy barátja, még udvarlója sem volt. Manaitban él egy babona, miszerint a nők nem úszhatnak a tengerben, de még egy folyóban sem a ciklus alatt alatt. Sőt, öt napot kell várniuk utána, hogy vízbe menjenek. Ha ezt nem tartják be, akkor megbetegedhetnek vagy más szerencsétlenségek történhetnek velük, mint a terhesség egy hallal, egy angolnával vagy egy polippal. Kimberley-t meg is ultrahangozták, ami csak megerősítette a babonát, mert a képeken egy halszerű lényt véltek felfedezni a helyiek."
 
2018 1115 03

Az oldalon közzétett "videók" egységesen 3:35 perc terjedelmű. És amíg meg nem osztod meg, addig 'héccencség, hogy nem indul el a lejátszás:

2018 1115 04

Nincs mögötte lejátszás, csak ez hajtja a szellemi neutroncsillagok sokszorosítását, a megosztós ujjaikkal. A magas nézettségek ugyanis tovább növelhetők, ha egy-egy "videót" is ajánlanak, amelyet csak a továbbosztás után lehet "megnézni". Vagyis, megzsarolnak, mert amíg nem adod tovább üzenőfalon, addig nem mutatják meg. De utána sem, mert két képből illesztik össze, ezért van az, hogy minden "videó" egységesen 3 perc 35 másodperc. Többek közt onnan ismerheted fel, hogy kamuba futottál bele, hogy a tartalom megtekintéséhez megosztásra köteleznek. Kételkedj továbbadni olyasmit, amit előtte nem láthattál! Nézzünk körül a hozzászólások tájékán a Cukkerstein-galaxis hírfolyamán:

- Biztos ő volt a csali. Most akkor megcsali vagy nem megcsali?

- Az az egyszerı vicc jut eszembe, hogy mi van a hal lány szobaajtajára kiírva???? "Halkan gyere be!!

- Ki az a hülye, aki nem tudja hogy lesz a sellő... 

- Lehetséges... csak a halász kinn ült a parton és épp a kukacát igazgatta.

- Szerintem a kis Ariel nagyon szomorú lesz, ha a vízhatlan telefonján meglátja ezt a sok gonosz kommentet! Majd kaptok az apja szigonyától!Valóság: A 17 éves lány hasa hét hónapja növekszik, Kimberly 10 kilóval nehezebb a "teherbeesés" óta. Fülöp-szigeteken járunk, Bacacay település babonája szerint azok a nők, akik havi ciklusuk idején a vízben úsznak, azokat teherbe ejthetik a tengeri állatok. Ráadásul az ultrahangos vizsgálat felvétele is egy halszerű élőlényt mutat:

2018 1115 05

A reális magyarázat korántsem vicces, a lány méhében egy ciszta növekedett ekkorára, amit ki kell műteni, különben kipukkanhat, fertőzések garmadáját rászabadítva Kimberly szervezetére. Családja segítséget kér, pénzügyi támogatást gyűjtenek a műtétre: forrás.

Ami közös a kamuoldalakban, hogy nincs kiadójuk, nincs impresszum (kötelező elem a beazonosíthatóság), elviekben senkihez nem lehet kötni az irományokat, gyakorlatilag viszont igyekszünk beazonosítani a felelősöket, lásd Álhír-szervezet. A hazug portálok évek óta sok-sok áldozatot szednek, akár a hiszékenyeket felhasználva, de nem rettennek vissza aljas és kitalált történeteikhez személyiségi jogoktól sem (mit sem sejtő emberek fényképeivel élnek vissza). A felháborító, hogy nyugodtan üzemelhetnek, tovább duzzasztva a zombisereg létszámát, mert egyelőre nincs komoly szankció ellenük.Azért mert egy felületnek hangzatos nevet adnak: 168-Óra (168-ora.info), közel sem biztos, hogy a médiacég képviseli, sokkal inkább a megtévesztés a cél. Ez a webes hulladék még a "felhúzáson" van, havonta böffentenek pár "megdöbbentő" tartalmat, aztán, ha kellően özönlik a nép, telezsúfolják hirdetéssekkel, és átkapcsol hitvány pénzgyár üzemmódba. Clickbait főcímek, amelyekkel arra biztatják a felhasználót, hogy kattintson egy-egy adott tartalomra, hopp, már be is terelte a netes szennycsatornájába, ahol a második kattintás rejtheti a veszélyt: reklámra való ismételt klikkelés esetén csörög a kassza.

Csak egy példa, hogy értelmezd.

Főcím: "Emberek, ébresztő, gyógyítható a rák!" 

Megnyitva a cikket hadovázás lesz kuruzslásokkal, a lényeg az elhelyezett reklámokban rejlik, mint pl: "Megrendelheted a rák ellenszerét!", vagy "Visszanyerheted az egészséged a csodatévő kapszulával.", továbbá "Rákgyógyító speciális gombakészítmény!". A csalók sok-sok ember pénztárcáját rabolják ki, akinek talán ez lehet az utolsó mentsvára, de önmagában az is pénzt termel egy oldalnak, ha nem vásárolsz, csak a hirdetésre kattintasz.És legyünk őszinték, az emberek már rezisztenssé váltak a reklámokra, mint legyek a DDT-re. Már leszarják a tutifrankó kihagyhatatlan ajánlatot, szerinted X éve ugyanolyan hülye? Ezek már nem robotok, az a tévés generáció volt, akik megszokták, hogy a túloldalról határozzák meg a képernyő tartalmát. Interaktív a világ, most érzelmi nyomógombokat használva mondják meg, hogy mit akarsz nézni. És az a baj, hogy nincs olyan, hogy a felhasználó "nem működik", ezek meg tudják venni a júzert. Csukd rájuk az oldalt! Menekülj!!Oldalunkat önerőből, reklámokkal, illetve támogatásokkal igyekszünk fenntartani. Amennyiben hasznosnak ítéled önkéntes társadalmi tevékenységünket, a Donate  funkció használatával tudod a Fakepalm-ot szponzorálni, cserébe nagy szeretettel adunk emléket, hogy ők a mi VIP tagjaink.

by shadow

Comments powered by CComment