Nehéz naprakésznek lennünk az álhírekkel, mivel a szennyoldalak lételeme, hogy folyamatosan legyenek. Ömlenek az álhírek, áradnak a kamucikkek, hömpölyög a hazugság, folyik a fake, duzzad az akol. 

A szenzációs csodatévő és döbbenet híreket közlő, majd ezeket a Facebookon sokszorosító oldalak előállítása összehasonlíthatatlanul olcsóbb, mint egy valódi hírportált működtetni. Ráadásul a hiteles hírportálok a bíróság előtt felelnek, ha valótlan tartalmat jelentetnek meg, míg a netes pöcedögör szennyoldalaira semmiféle ilyen szabályozás nem vonatkozik. Szabadon terjeszthetik a sok ostobaságokat, amit az információs sztáda hiszékeny népe akasztott gégével benyel. A mindenszennynek fészen jelenleg 745 916 kedvelője van (2018.11.16).Ez itt a Facebook. Semminek nem kell igaznak lennie, ha jól hangzik. 

2018 0523 02

És vannak "10 kilót fogyott 2 másodperc alatt" hírek is, csak azokhoz hátra kell lapozni a vasúti balesetekhez. A fogyókúrát azoknak javasoljuk, akik egy hízókúra eredményeként értek el sikereket. Fakepalm: Filléres 'csodaszer, ami tényleg hatásos!

2018 0605 02

Egyrészt ne generáljunk forgalmat és pénzt annak a javára, aki éppen átver minket, másrészt kijelenteni, hogy elmulasztja a cukorbetegséget, meredek ... !! Az 1-es típusú cukorbetegség egy immunbetegség, mely jelenleg nem gyógyítható.

2018 0303 04

Napi tanácsokkal szolgálnak a gyors lelkifröccsre vágyakozó fészbuk népének. És persze rengeteg félinformációt is. Népszerűségük oka, hogy egy rahedli pszichológiai, pontosabban álpszichológiai, de abból is gyakran lopott tartalmakat osztanak meg. Ez például már lefutott kamuportálokon, itt írtunk róla.

2018 0523 04

ADALÉK

Nekünk semmi bajunk a buta emberekkel, ideértve mindazokat, akik szerint a hatóanyag nélküli víz bármit is meggyógyít. Éppen az érdekükben bannoljuk azokat, akik az ő hiszékenységükből PÉNZT csinálnak. Ha mondjuk valaki tagadja a prímszámok létezését, hogy szerinte az kamu, és a kínaiak el tudták osztani a hetet maradék nélkül hárommal, arra azt mondjuk, hogy oké, hát te nem vagy okos, neked ez vált be.

VISZONT, ha valaki elkezd olyan számológépeket gyártani, amibe beütöd, hogy hét per három, és kiadja, hogy kettő, és ezért PÉNZT (lájkprosti) kér - az már nem jóhiszemű, hanem egy hitvány csaló, aki visszaél azzal, hogy mások buták.

És mindig a hívek utálnak ezért, akiket védeni akarunk, hiszen bizonyára ellenük érvelünk... A "hit" fogalmát sajnos sokan a tudatlanságuk ellen alkalmazzák. Pedig a hit helye ott van, ahol nem lehet biztosat tudni. Vannak dolgok, amikről lehet. Slussz. Nincs helye "véleménynek" abban, hogy forog-e a Föld, vagy hogy befolyásolja-e a napjegy a sorsunkat.

FELKÉSZÜL: mindenegybenblog!

2018 0629 02by shadow

Comments powered by CComment