Hírturi impresszum nélküli (kötelező elemei: székhely, tárhely, kapcsolat, elérhetőség, stb.) webes hulladék, amely lassan kezd tényezőként számítani az álhírgyárban. 

Ne legyél előítéletes, mert néha pont az ellenkezője igaz annak, amit elsőre gondolnánk: Zombi apokalipszis?

Hírturi Új kamuoldala: Csoda történt, jelenleg 427 követővel. A hergelő bevezető: "Van szíve az ilyennek? Te mit üzennél a telefonozó anyának?" 

2018 0907 02

Az anya megmagyarázta, hogy miért feküdt a babája a földön a váróban. Olyan sokszor törölték és foglalták újra a járatát, hogy több mint 20 órán át rostokolt a reptéren a kisbabájával. "Anastasia-t órákon át magamra kötve hordoztam, de egy idő után nagyon elfáradtam, és neki is ki kellett nyújtóznia egy kicsit" - mondja Lensing. Arról nem beszélve, hogy muszáj volt felhívnom a családtagjaimat, hogy elmesélem nekik, hogy mi történt és merre járunk." - folytatás Babaszoba
 


És a zombisereg online lincselése: (Lensing-nek a mai napig eszébe jutnak a kegyetlen beszólások is. Amikor azonban ezen kapja magát, a következőt teszi: "megpróbálok nem tudomást venni a kommentekről, és azokra gondolok, akik mellettem vannak, szeretnek és valóban ismernek engem. Sajnos nincs hatalmam az internet felett, de tudom, hogy én vagyok a lányaim számára a legjobb anya, és mindent megteszek azért, hogy a legjobb tudásom szerint neveljem őket.")
 
2018 0907 03

Nézzük a következő hazug bevezetőt: "Olvasta már? Orbán Viktor 97 éves nagymamája számláján 1,4 billió forint lapul."

2018 1007 01

És már megint nem vagyunk tisztában a nagy számokkal, csak politikai drukkermentalitástól függően fröcsögünk. Ízlelgessük: billió! Azaz milliószor millió, amely ezermilliárdot jelent! Számokkal leírva: 1 400 000 000 000 - ez qrvasok pénz. A magyar (népneveket kis kezdőbetűvel írjuk) dzsídipi nincs ennyi, héló! "Hazánk költségvetésének kiadási oldala a 2003-as esztendőben megközelítőleg 8,8 billió forint, bevételi oldala pedig 7,7 billió forint volt (240-260 forintos euró-árfolyamon)." Akit érdekel évekre lebontva, itt találja országunk költségvetését.Az ugye nyilvánvaló, ha bankot rabolsz, akkor nem tudsz többet lopni, mint amennyi bankjeggyel rendelkezik a pénzintézet. (És a nyereséget se keverjük össze a bevétellel.) Namármost. Gondolkodj egy betörő fejével. Utána a pénzzel mit csinálsz? Megkéred a nagymamádat, hogy nyisson számlát valahol egy bankban? Mer az elég bukó lenne, hát a családtagok az elsők, akiket vizsgálnak, ilyet még egy piti adócsaló se csinálna.

És itt van a lényeg. Felelősök (impresszum) nélküli netes felület állítja, hogy "egy neve elhallgatását kérő banki alkalmazott kiszivárogtatta". Dupla rejtély. Egy névtelen informátor nyilatkozott egy elérhetetlen webes hulladéknak? Ennyi anonymus hogy talál egymásra? Sehol egy bizonyíték, sehol egy tény, sehol egy bankszámlakivonat, sehol egy felelős, csak egy újabb féknyúz, amivel lehet hergelni a nem gondolkodó embereket.És fröcsög, és gyűlöl, és uszít, és lincsel, habzó szájjal okádik az információs sztráda árnyékos oldalára. Borzasztó látni, hogy a társadalom egymás ellen hangolódik a Cukkerstein-galaxis hírfolyamán, de bosszantó az is, hogy kamuhírekkel milyen könnyű becsapni az álompolgárokat. 

To do list: Hírturi

2018 1007 02

Korábbi írásunk:

Nehéz naprakésznek lennünk az álhírekkel, mivel a szennyoldalak lételeme, hogy folyamatosan legyenek. És akkor megjelent az információs sztráda pöcegödrében a Hírturi, hát nem kispályások, rögtön egy autónyereménnyel indítanak. Figyeljük csak a sorsolás dátumát: 2018.05.28.!

2018 0529 03

A dátumra azért hívtuk fel kiemelten a figyelmet, mert a szerkesztési előzményekben kutakodva korábban más időponttal lengették be: 2018.05.26. Tehát felülírták, valszeg a gyér akolduzzasztásnak köszönhetően. 

2018 0529 02

Ez a thread arról szól, hogy szerkesztési előzmények megtekintése.  

2018 0529 04

Namármost, akkor azt tisztáztuk, hogy szerkesztési előzmények megtekintésére lehetőség van, ha módosítás történik egy adott bejegyzésben. És azt felejtsük el, hogy autókat agyonmarketingelt, hónapokra előre meghirdetett kampányokban szoktak kisorsolni.

Köszi Tamás, pacsi!

2018 0529 06

Az oldalt jelenleg 2 706 ember kedveli, kamusorsolása 605 megosztásnál tart. Az sem gyanús a hozzászólóknak, hogy a meghirdetett dátumon már egy nappal túl vagyunk, a zombihadsereg szoftveres eljárással továbbra is mantrázza a "Hírturi" kommenteket. 

2018 0529 07

Az álhíroldalak jellemzője, hogy egyes portálok idővel egyéb okok miatt (tiltás, fész korlátozás, rossz hírnévből menekülés) új néven vagy új url alatt folytatják. Nézzük a hozzájuk köthető webes hulladékot, amely 2017. augusztusban alakult. Nagy népszerűségre még nem tettek szert (kamuékhoz viszonyítva, mert fénysebességgel terjednek), a tavalyi évet 800 követővel zárták Facebook oldalukon. Aztán belengették az autót, máris nagyobb az igény a "nem kételkedik, nem gondolkodik, végrehajt" hírekre.

2018 0529 08

Tökéletesenelmondott acikkelegyütt, hogy szerencséreilyenmódon olvashatatlan. Tipikus hülyeségrőlszólótörténet. És a valóság.

2018 0529 09

Az autósorsolós bejegyzést május 30-án hanyagul törölték, aztán folytatódhat a hülyítés álhírekkel, melynek minden egyes kattintásával hozzájárulsz, hogy bankjegyet adj a csalók kezébe. Igen, a te hiszékenységed pénzre váltják. Most július 17-et írunk, a Hírturinak 5 090 fő a követője.

2018 0907 03
 
Ömlenek az álhírek, áradnak a kamucikkek, hömpölyög a hazugság, folyik a fake, duzzad az akol mindenfelé az interweben.  
 
 
Hírturi követőinek száma jelenleg: 20 256 fő. Dátum: 2018.11.27. 


Comments powered by CComment