A "csodaszerek" megosztói le sem ellenőrzik, amit közhírré tesznek, vagyis mit okozhat egy-egy "egészségügyi" tanácsuk. 

2018 0422 02

Már az gyanús, hogy egy elismert biokémikus és rákkutató ismeretlen oldalnak nyilatkozna, .info végződéssel. A magyar nyelvű álhír- és kamuoldalak általában nem .hu végződésű domaineket használnak, mivel azokra más (szigorúbb) szabályozás vonatkozik, mint egy .com, .net, .eu domainre. A .info végződést pedig elsődlegesen tájékoztatási céllal működő oldalaknak szánták. Nézzük akkor a tartalom első részét, rögtön egy kiakasztó helyesírási hibával:

2018 0423 03

Igen, a"Magyar" nagybetűvel való írásszokásnál az illető túl nagy jelentőséget tulajdonít saját nemzeti hovatartozásának. A népneveket KIS kezdőbetűvel írjuk.

És mielőtt átnyálaznánk a teljes tartalmat, Dr. Kulcsár Gyula facebook oldaláról: 

FIGYELEM!Egy hamis weboldal a nevemmel és fényképemmel visszaélve olyan cikket jelentetett meg, amelyben nem általam mondott mondatok olvashatók! Ez az oldal, amely egy valódi online újság nevére megtévesztően hasonló domain alatt olvasható csak abból a célból jött létre, hogy minél több látogatás érkezzen az oldalára, így magas áron tudja értékesíteni a hirdetési felületeket a weboldalon. Már jeleztem feléjük, hogy távolítsák el a cikket, ellenkező esetben személyiségi jogi pert indítok ellenük. KÉREM SENKI SE OSSZA MEG A HAMIS HÍRT TARTALMAZÓ CIKK LINKJÉT!Tehát a penztarpontinfo-n is átvett tartalom (forrásmegjelölés nélkül), amely fénysebességgel terjed az információs pöcegödörben. Az álhírgyárak mostanra már komoly iparág, ha figyelmesen közlekedünk az online sztrádán, akkor látjuk, hogy hálózatokba rendeződnek, egymás anyagait sokszorosítják, tudatosan építkeznek. Nézzük, hogy a doktor úr melyikre célozhat, mely "egy valódi online újság nevére megtévesztően hasonló". Hát a népszavapontcom:

2018 0423 10

És akkor a tartalom: 

2018 0423 05

Nagyon nincs mit ízekre szedni, az első pár sor után arra jutottam, hogy a kamuhír épp azt követi el, amiről egyértelműen beszélt: általánosságokat rizsázik. Élj egészségesen, mozogj és figyelj a lelki békére - ki gondolta volna... Ettől a cikktől lehet agytumort kapni. - ahogy egy orvos barátom fogalmazott.ADALÉK:

Belescrolloztam a penztarpontinfo felületébe. Hírek egymás alatt, szóval egy sima szöveges dokumentumot képzelj el, amelyben egymás alá írod a kimásolt témákat, képekkel kiegészítve. Ami aggasztó, hogy hozzászóláshoz kötelezően nevet és e-mail címet kér, holott a szennyoldalon semmi információ nincs arról, valójában ki is üzemelteti. 2014. január 1-től törvényi előírás, hogy a honlapon kötelező feltüntetni a impresszumot (üzemeltető adatait, pl. székhely, elérhetőség, adószám, stb.)FRISSÍTÉS! 2018.07.04.

Ömlenek az álhírek, áradnak a bullshitek, hömpölyög a hazugság, folyik a fake, duzzad az akol az információs sztrádán. 

2018 1106 01

Egy intelligens és önállóan gondolkodó felnőttnek nem kéne magyaráznunk, hogy kérdőjelezzen, mert az nem feltétlen tény, amit a netes térben talál. Ha mindenáron akarunk történetet tenni mögé, a valóságalapja olyasmi lehet, hogy elviekben bejelentési kötelezettséged van, ha gyűjtöd az esővizet, amennyiben van közcsatornád. A jelentősége annyi lenne, hogy a házba is visszavezethető a gyűjtött esővíz, viszont a közcsatorna díjat sok helyen a vízfogyasztás után számolják. Vagyis, ha esővizet használsz pl. mosásra vagy wécébe, akkor több megy ki a csatornába, mint amennyit a valóságban fogyasztasz. Nehéz elképzelni, hogy ezzel bárki foglalkozik, legyen az akár tulaj vagy hatóság. Frissítés!

2018.09.18. RIP anepszava.com

2018.12.02. RIP penztar.info (bocsi, lemaradtunk a frissítéssel akkor)

Amennyiben fontos számodra az igazság, illetve a felelősök beazonosítása: a Donate funkció használatával tudsz bennünk támogatni. Na, leszünk barátok?by kripton

Comments powered by CComment