"Zuglói hátsó kertekben megbújik néhány csoda" - állítja Facebook-oldalán a Hermina Bau. Namármost. A kép eredeti forrása Jennifer Lawrence otthonában készült, az egyedien tervezett mesebeli palota kialakításában sztárdizájner is segédkezett: katt.
Tehát lopással hirdeti magát üzleti céllal a Hermina Bau, a kép nem a saját munkájának gyümölcse. 

2018 0330 01

No, nézzünk egy másik fotót. Mivel korábban Fakepalm néven szóvá tettük bizonyítékkal a következő alaprajznál, hogy ez bizony egy Floridában található apartman, hamar törölték a hozzászólásunkat és oldalukról is kitiltottak minket. Ez aztán a "korrekt" hozzáállás... 

2018 0330 04

Igen, a nyíl hivatott jelezni, hogy létezett ott a kommentünk, de ide kattintva már nem találod. A megosztás lehetőségét viszont meghagyták oldalunknak. 

2018 0330 02

Facebook oldalukon hirdetéseikben megtévesztés folyik, úgy állítják be az eltulajdonított fényképeket, mintha az ő érdemük lenne.A következő fürdőszoba a Paradyz Ceramika kiválósága, amely lengyel tulajdonú nagy cég, közel 40 országban van jelen.

2018 0330 03

És akkor beáldoztam a saját profilom:

2018 0330 05

Természetesen kitiltottak. A különírás-egybeírás szabályait most nem ekézzük, a "gőz kabin" (!) eltörpül a tisztességtelen módszereik mellett. 

2018 0330 06

A Hermina Bau sajátjaként feltüntett munkája egy üveges magyar vállalkozás érdeme, az igazságérzetünk pedig nem hagyja, hogy megérdemelten ne jelenítsük meg a valós forrást

2018 0330 07

Következő reklámbüszkeségként felhasznált álomház: "14 hónap alatt készült el, 157 nm alapterület és csak 6 e forintos havi rezsi. Passzívházban sokkal jobb." 

2018 1003 01

Aham, a luxusvilla a kaliforniai égbolt alatt található és 11 200 m². Thyű, van itt minden pompa, nézzétek csak a látványos képeket, de a hatezres rezsi a fürdőszoba fenntartására nem lenne elegendő.Folytathatnánk, de ugyanez derül ki Facebook oldalukon az összes sajátjaként feltüntetett fényképekről. Mondjuk szó se róla, jó ízléssel válogatnak, csak erősen kérdőjeles egy zuglói ingatlanfejlesztő és -értékesítő cég, ha még az alaprajz is lopott. Ugyanis a következő tervezet indiai, duplex ház, egy rakás mérettel és fotókkal: kattints. Mindeközben szintén személyes érdemüknek használják fel:

2018 0330 08

Nézzük, hogy mit mond a jog

"A neten történő felhasználás mindig engedély- és jogdíjköteles, attól függetlenül, hogy azt magánszemélyként, magáncélra végezzük, vagy cégként professzionális üzleti célra. Nem válik közkinccsé a kép/fotó attól, hogy más már feltöltötte az internetre. A szerzői jogsértésnek a közhiedelmekkel ellentétben vannak jogkövetkezményei: komoly kártérítési pernek nézhetünk elébe, de üzletszerű felhasználás esetén akár még bűncselekménynek is minősülhet, amely pedig büntetőeljárás megindításával és rengeteg kellemetlenséggel járhat." - dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda partnere.by shadow

Comments powered by CComment