"Szeretném minden ismerősöm figyelmét felhívni!!!!!! Győrben egy nagy fekete autóból 4 jól szituált fiatalember szólít le, fiatal (14-18 év közötti) fiúkat és lányokat azzal az indokkal, hogy egy utcát vagy bármi más helyet keresnek. Amikor a leszólított gyerek próbálná útbaigazítani őket, úgy tesznek mint ha nem hallanák amit mond. ezért megkérik, hogy menjen közelebb az autóhoz. Amikor mit sem sejtve közelebb lép, kiugranak és megpróbálják az autóba tuszkolni. Ha ez sikerül, a gyereket attól fogva senki nem látja többet."

2018 0318 06


A fekete furgonos gyerekrablással való riogatás úgy tűnik kigyomlálhatatlan facebookon és interweben (bár egyesek szerint e kettő ugyanaz). A felhívások mindegyikében szóba kerül, hogy a rablások hátterében szervkereskedelem áll. Namármost. Nem raboltak el senkit, tehát konkrét bizonyíték nélkül honnan a francból tudják, hogy a csimotákat a szerveik miatt akarják elrabolni? 

Aztán így folytatódik: "A rendőrség tud a dologról, de valamilyen okból nem publikálja, azért írtam, hogy mindenki beszélgessen el a csemetéjével, és akit tud, értesítsen erről, amit írtam, mert tényleg nem vicc....!!!!" Esszülyeség! Több fals riogatást több megyében is cáfolt a rendőrség, de minden lájkprosti szennyoldal felhívásával képtelenek foglalkozni. 

"A BRFK szerint azok a közösségi médiában terjedő hírek, amelyek szerint "diákokat támadás ért" és “autóba akarták ráncigálni őket”, nem felelnek meg a valóságnak. Érzékelve és megértve azonban a gyerekek, szüleik és tanáraik aggodalmát, Budapest rendőrfőkapitánya megerősítette a rendőri jelenlétet az iskolák környékén. A főkapitány egyben utasította az Iskola rendőre programban résztvevőket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a megalapozatlan híresztelésekkel kapcsolatos félelmek eloszlatására." - írja az Index még 2015.04.30.-ánBónusz - A média elhallgatja...

A hírekben általában azt nem lehet olvasni, amit a megbízható ismerősök ismerősei állítanak, egészen addig a pontig, amíg valaki – egy újságíró, egy tévériporter – meg nem keresi őket, és ki nem derül, hogy hát azt ők is csak hallották a Pistától, de ha gondoljuk, keressük meg. Ám hiába keressük meg Pistát, ő sem tud segíteni sajnos, mert ő is csak hallotta, de biztos forrásból, akit viszont már hiába keresünk meg, nem nyilatkozhat, valószínűleg azért, mert főnökei megtiltották neki, hogy tovább keverje a szart megalapozatlan pletykáival.

Ha tényleg lesz bizonyíték, márpedig nincs olyan rafinált szervkereskedő, aki a mai világban szupertitkosan, bizonyítékok nélkül tudná űzni hitvány tevékenységét, na, arra majd egész biztosan rácuppan a média, foglalkozni fog vele, és úgy fog dőlni a hiteles konkrétum, hogy a rendőrség nem fog tudni semmit eltussolni. De talán nem is akar, hiszen hát ők a rendőrség, valami olyasmi feladattal, mint például a bűnügyek felgöngyölítése.


Comments powered by CComment