A csodatévő tű legendája végigsöpör a Cukkerstein-galaxis árnyékos oldalán, mely szerint:"Ezt tedd!" Természetesen ezt NE tedd! "Szúrd meg az összes ujjhegyét, mind a 10-et olyan közel a körömhöz amilyen közel tudod, és olyan gyorsan amilyen gyorsan csak tudod. Várj, amíg  a vér elkezd folyni, és ha ez nem megy gyorsan, szorítsd meg az ujjait. Amint a vér elindul mind a 10 ujjból, a személy visszanyerheti az eszméletét. Ha észreveszed, hogy a beteg szája legörbül, akkor masszírozd a fülét, amíg vörösödik, hogy stimuláld a vérkeringést. Ezenkívül a fülcimpát is megszúrhatod kétszer, amíg két csepp vér nem jön ki. Néhány perc múlva a páciens szája normalizálódni fog. Várd meg, hogy visszanyerje az eszméletét, és azonnal vidd kórházba, vagy hívj mentőt. Kínai szakértők azt állítják, hogy ez a módszer 100 %-os hatékonyságú, és ez valóban segít, hogy megmentse valakinek az életét. Kérlek, hogy oszd meg, hogy más is értesüljön róla és tudjunk segíteni!"

2018 0303 16

Sajnos a Semmelweis Egyetem - A stroke mentőellátása című munkaanyaga már nem ilyen népszerű olvasmány az információs sztrádán, pedig ebben világosan leírták, mi a legfontosabb teendőjük olyan betegeknél, akiknek valószínűleg épp agyi érkatasztrófán estek át, azaz a köznyelvben gutaütést, szélütést, agyszélhűdést, agyinfarktust, agyvérzést kaptak. A stroke persze csak egy gyűjtőfogalom, ide több körülírt terület is tartozik, de ami közös bennük, hogy az agy vérellátásában lép fel zavar - ezen pedig nem segítünk azzal, ha a beteg ujjait szurkáljuk!"A stroke túlélési láncának (tünetek felismerése, mentők riasztása, mentőeellátás, kórházi ellátás) bármelyik pontján jelentkező indokolatlan késedelem a betegség kimenetelét súlyosbíthatja, esetleg a betegség halálozási arányát növelheti.

A bejelentők negyede egy, több mint harmada két, a többi esetben három, vagy annál több panasz miatt kéri a sürgős segítséget. A bejelentő által leggyakrabban elmondott fő panasz a beszédzavar (25,5%), közel hasonló gyakorisággal említenek elesést (21,2%), végtaggyengeséget (21,9%), ritkábban eszmélet- vagy tudatzavart (14,8%). Kevesebb a mentőhívás érzéskiesés (7,8%) vagy szédülés (5,6%) miatt."Nekünk foteldiagnózisok felállítása és neten olvasott kuruzslások helyett annyi a dolgunk, hogy ilyen esetekben azonnal mentőt hívjunk, mert minden egyes eltelt másodperccel a beteg életét kockáztatjuk! Lásd következő "okos" kommentek, avagy interneten kinevelkedett aposztrófos orvosok:

- "Ami azt illeti, célravezetőbb felvágni az ereit, ezáltal csökken annyira a nyomás, hogy nyer 10-15 percet, hogy kiérjen a mentő, és esetleg nem lesz zöldség hátralevő életében. Nyilván ehhez kell némi bátorság, de egy felvágott vénát egy SFR orvos is simán összerak, egy agyvérzést már kevésbé. Nem vagy rendben attól, hogy kiért a mentő, mert ebben az országban egyáltalán nem biztos, hogy a legközelebbi kórházban lesz egy szolgálatos agysebész."

2018 0803 02

- Lehet, hogy jó, csökken a nyomás. A piócázás is hasonló vércsökkentést jelenhetett, + véralvadásgátlót fecskendezett az érbe. (Nocsak, legyen nálad pióca is?)

- Csak azok tartják ezt hülyeségnek, akik SEMMIT SEM TUDNAK a hagyományos kínai orvoslásból!

- Ha az illető esetleg véralvadásgátlót szed, akkor jobb nem szúrkálni!

- ilyet sem hallottam még,az eü-s munkám,tanulásom során.de hátha "segit"...

2018 0803 01

A stroke-ra utaló tünetek, illetve figyelmeztető jelek észlelésekor a mentők haladéktalan értesítése kulcsfontosságú. Az alapellátás más intézményeinek bevonása az ellátásba felesleges időveszteséggel, ezáltal rosszabb kimenetellel jár. Emellett a kórházba érkezés és az ellátás megkezdése között eltelt késedelmet is csak a mentővel való érkezés csökkenti szignifikáns mértékben.

És hogy mik a stroke tünetei? Az alábbiak, amelyek külön-külön és együtt is előfordulhatnak:

Átmeneti látásvesztés az egyik szemen, kettős látás, látótérkiesés, beszédmegértési zavarok, szóformálási nehézségek, zavartság, szédülés, fejfájás, hirtelen fellépő eszméletvesztés.

Ilyen esetekben tehát ne a beteg ujját szurkáljuk, hanem hívjunk mentőt, életet menthet! És ne dőlj be minden hoax-nak, amit a neten olvasol!!Fakepalm: Egy stroke tüneteit először is fel kell tudni ismerni. Figyelem! Ha valaki rosszul van, AZONNAL HÍVJATOK MENTŐT, és ha valamit tudtok érkezésükig tenni (nyilván nem nem vagytok szakemberek), azt majd elmondja a 112 központ.

Az oldal által közzétett KAMU módszer:

2018 0320 11

2018 0320 12

Comments powered by CComment