Lassan felnő egy új generáció, de ez az ostoba körlevél még mindig osztódik, pedig ezermillió helyen cáfolták már meg, külföldi vagy akár magyar kardiológus szakemberek.

2017 1028 10

2018.10.11. Nem csak a húszéveseké a világ korhadéklakó és dögevő szennyoldal kotorta elő a Cukkerstein-galaxis árnyékos oldaláról. Az aljasságaikhoz mérten ez még a lightos kategória, hiszen csináltak ők már halottgyalázást kuruzslást folytatva két éve meghalt hölgy nevében, illetve kegyeletsértő cikket egy 2016-ban elhunyt férfi nevében, arra buzdítva a társadalmat, hogy tagadják meg a kemoterápia kezelését. Bátran próbáld ki mindegyiket, ha hiszel a reinkarnációban, csak a megosztós ujjaiddal ne veszélyeztesd embertársaid életét! Csináld csöndben, jó? Köszi! A Darwin-díj azoknak állít emléket, akik hozzájárultak az emberi faj genetikai fejlődéséhez önmaguk megsemmisítésével. R.I.P.Várhatóan ma szennyoldalaikon végigturnézzek ezzel a Facebookot és a hülyeségre lesz is kereslet. Tájékozódj! Álhír-szervezet felelősökkel!

És ez meg különösen bicskanyitogató, hogy a hitványságukhoz felhasználták Győrfi Pál fényképét, aki az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója és egyben szóvivője. 

2018 1011 01

Röviden azt tanácsoljuk, ha érezzük a szívroham jeleit, akkor szóljunk valakinek, mert nekünk arra sem lesz időnk, hogy kivárjuk, amíg a 104-en felveszik a hívást. És ne köhögcséléssel pazaroljuk el ezt a kis időt...Namármost, tanácsként a következőt olvashatjuk a tudnodkellinfón: "Amikor az ember hirtelen éles fájdalmas érez a mellkasában, tíz másodperce van cselekedni, mielőtt elveszíti az eszméletét! Ne ess pánikba, hanem kezdj el erősen köhögni. Lélegezz mélyeket és köhögj hosszan, mintha fel kellene valamit köhögnöd. Ismételd a lélegzést/köhögést addig, amíg a szíved el nem kezd újra dobogni. A mély lélegzet oxigént juttat a tüdőbe, a köhögés pedig 'lökést' ad a szívnek, hogy újra kezdjen dobogni, elindítva ezzel a vér áramlását..."

A magyarnep pont beee-n pedig: "Itt a válasz! Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van és ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. Csak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.) Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van. De amit sose feledj! Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon! Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a cikk és ezzel életet menthessünk!" 

Mindig gyanakodj, ha érzelmi zsarolással megosztásra szólítanak fel, mert kihasználják a hiszékenységed! Aki bizonytalan, weboldalunkon bátran érdeklődjön, ingyenes és hasznos modulunk: ONLINE ORVOSI TANÁCSADÁS  

2018 1011 02

Mentők Blog bejegyzése: így NEM élheted túl a szívinfarktustA Magyar Kardiológusok Társasága felhívja a figyelmet, hogy a szívinfarktus nem akadályozható meg köhögéssel - ám a levélnek van valamiféle valóságalapja. A Házipatika.hu-nak nyilatkozó Dr. Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának leendő elnöke szerint a körlevélben leírt módszert csak akkor szabad alkalmazni, ha orvosi felügyelet mellett történik a szívroham! A szívritmuszavar fellépésekor, ha az orvos az EKG-n, vagy a monitor képernyőjén észleli az eltérést, valóban érdemes azonnal felszólítani a beteget, hogy köhögjön, ugyanis a mellkas ütemes, köhögéssel kiváltott összerándulásai olykor képesek az éppen megálló szívnek mechanikus ingert adni és spontán kontrakciót, összehúzódást generálni. Tudni kell azonban - hangsúlyozta a szakember -, hogy ezt a módszert csak és kizárólag orvosi utasításra, a monitoron észlelt szívmegállás idején szabad alkalmazni, egyébként csak ártunk vele.

A lényeg tehát, hogy ha valaki infarktus jeleit véli felfedezni magán (Ezek: erős, szorító mellkasi fájdalom, megsemmisítő érzés, ami esetleg kisugározhat a nyakba, állkapocsba, bal karba, gyors és gyenge pulzus, verejtékezés, hányinger, esetleg nehézlégzés), azonnal helyezze nyugalomba magát, hívjon mentőt (104) és NE kezdjen bele az erőltetett köhögésbe és hasonló dolgokba, amikre a körlevél buzdít!Aki úgy gondolja, hogy fontos az önkéntes munkánk a társadalomban: a "Donate" funkcióval tud bennünk támogatni. Cserébe nagy szeretettel kaphat tőlünk VIP tagságot és emléket, kiemelt funkciókkal.

Comments powered by CComment

Bérelhető reklámfelület!
ID: Banner (F C B)
728 x 90 Katt..