2018 0311 02

John Brandenburg fizikus furcsa elmélettel próbálja megrengetni az űrtudományt.Arra jutott, hogy a Marson korábban kétszer is a földihez hasonló civilizáció alakult ki (küdóniaiak és utópiaiak), akik az ókori egyiptomiak technológiai szintjén voltak.

2018 0311 03

A tudós állítása szerint ennek maradványait a marsjárók által készített fényképek dokumentálják. Ezeken több "épületmaradvány" látható, például ez az egyiptomi szfinxre emlékeztető alakzat.

2018 0311 04

Egy kísérteties Sphinx-szerű arc a Marson - a Viking űrszonda által 1976. július 31.-én

2018 0311 05

Szóval a lényege az, hogy ez nem tetszett a Naprendszer környékén élő idegen létformáknak, ezért mindkétszer hatalmas atombombával nullázták le a marsi életet. A NASA Curiosity Mars-szondája által készített több száz nagyfelbontású képet és mérési adatokat elemezte, melyekből arra a következtetésre jutott, hogy a bolygó felszíne egy nukleáris robbanássorozat emlékeit őrzi. Vörös színét egy hatalmas atomrobbanással magyarázta, amely nem kozmikus katasztrófára (pl. meteorbecsapódásra), hanem szándékos fúziós-hasadásos pusztításra utalnak - így ordít róla, hogy "marsonkívüli" támadók pusztíthatták el."Az új Mars-misszió kiderítette azt is, hogy a Mars légkörében nagyjából akkora a Xenon 129-es izotópjának koncentrációja, amekkorát például a csernobili atomkatasztrófa után és az USA néhány hidrogénbomba-teszttelepén mértek." - a tudós szerint ez már bőven elég bizonyíték, úgyhogy itt, a Földön is komoly veszély lehet, hogy atombombát dobnak ránk az idegenek, akik a mi zajos műholdjaink helyett inkább a csillagközi nyugalmat szeretik.

2018 0311 06

Brandenburg egyébként nem hülye, a Columbiai University-n végzett plazmafizikus, viszonylag komoly szakmai karrierrel rendelkező, az amerikai űrkutatásban többször is fontos pozíciókat töltött be. A fizikus kutatásairól az Amerikai Fizikai Társaság konferenciáján számolt be, előadása igazi kakukktojásnak számított a rendezvény témái között. Bár azt több tudós is vallja, hogy a Marson korábban volt élet, és ennek valamilyen nukleáris reakció vetett véget, de Brandenburgon kívül kevesen gondolják azt, hogy ez a reakció egy idegen civilizáció támadása lehetett.Ezen kívül a xenon 129 jelenléte sem olyan óriási szenzáció az űrben, az izotóp koncentrációja egy csomó üstökösön és a Jupiteren is nagyon magas. "Ennek okát csak találgatni lehet, egy 1960-as felfedezés szerint a xenon 129 a jód 129 radioaktív bomlásterméke, a jód 129 pedig a Naprendszer ősanyagának is része volt."

2018 0311 07

ADALÉK

Úgy tűnik, mindenhol van egy köcsög szomszéd, aki lelövi a bulit. Már csak ezeket a Naprendszer környékén élő idegen létformákat kell megtalálni, és komolyan is vesszük a profot.

Oké, tételezzük fel, hogy tényleg "normális", hogy a fejlett civilizációk csak úgy leatombombázzak egymást, akkor a rejtőzködés teljesen logikus következmény. Vagyis, ha igaz amit mond, akkor valószínűleg mi nem fogunk rájuk találni. De általában a fejlettebb civilizáció találja meg a fejletlenebbet és nem fordítva, és itt az a kérdés, hogy mennyire vehető komolyan egy ilyen elmélet az egyik kulcsbizonyíték nélkül. Ha nem találjuk meg őket, akkor ez ugyanolyan elmélet marad, mint a többi 2514 db a sci-fi irodalomból. Amúgy lehet, hogy nekik is van elsődleges irányelvük, ami szerint megvárják az első warp utazásunk, csak aztán veszik fel a kapcsolatot... egy benga nagy atombomával. :-)via Huffington Post, IBT, 444, Index

Comments powered by CComment