2018 1202 01

Tomek Czajka neve valószínűleg senkinek nem cseng ismerősen, pedig a legendás fotója körbejárta már a világhálót. A korai internet egyik legismertebb mémarca, előszeretettel illusztrálták ezzel a kockákat, de megannyi házibuli eseményének borítóképe is volt "PARTY HARD" felirattal. Még 1997-ben készült a fenti fénykép, amelyben tanulótársaival - szülőhazájában Lengyelországban - egy matematikai táborban vesznek részt. Amit viszont már kevesebben ismernek, hogy nagyon sokra vitte a matekkal. Varsóban végezte el az egyetemet, utána került át az Egyesült Államokba. 6 évig a Google-nél is dolgozott, ezt követően került a SpaceX-hez, ahol részt vett az emberiség legerősebb ma működő rakétája munkálataiban.

A mém főszereplője közreműködött Elon Musk vállalkozó Teslájának kilövésében, a szoftverfejlesztő elsősorban az irányítórendszer fejlesztésében vett részt. Facebook oldalát itt találjátok.

A kockákkal egyébként tök jól el lehet beszélgetni olyan témákról, amelyekről a "menő" arcokkal teljesen esélytelen, plusz általában rendes srácok ők, elvannak 2 négyzetméteren szobafogságban a saját világukban. És nem meglepő, hogy ájtís területet választott, az lenne a meglepő, ha Tomek mondjuk pornózna vagy kokainbáró lenne.A Falcon Heavy fellövésén hatezer ember dolgozott, nekik köszönhető, hogy sikerült az űrbe juttatni a milliárdos kocsiját. 2018. február 6.-i tesztrepülése minden idők egyik legfontosabb mérföldköve az űrutazásban, a világ egyik legnagyobb hordozórakétája Nap körüli pályára állította a Tesla meggypiros legújabb elektromos autóját, a Roadster 2-t. 

Az elhíresült fotó nem a rajtuk szereplő személyek eredményei vagy kitartása miatt vált népszerűvé, hanem azért, ahogy az ifjú zsenipalánták kinéztek. Tomek, a számára kétes népszerűségű felvételtől függetlenül számos rangos díjat hozott el matematikai és informatikai versenyeken. Bár tagadhatatlan, hogy a fényképen igazi "kockákat" látni, de frusztráló lehetett kamaszként megélni azt, hogy nemcsak a fél iskola, hanem a fél internet is rajtad röhög. Valszeg, most már határozottan úgy érzi, hogy MEGÉRTE, hiszen történelmet írt. A névtelen netes trollokkal ellentétben, ugye.ADALÉK

Vannak, akik évek óta el vannak nyomva, az önbizalmukat üzenetekkel bombázzák, de vajon aláásta ez a  képességeiket? NEM. Nem lettek hülyébbek, a természet nem "hitte el" azt, amit sulykoltak beléjük. Így működnek az adottságok. Visszafoghatod őket egy picit a dumával, de átmennek rajta, és kidugják a fejüket a túloldalon.

Az önbizalomnál SOKKAL többet számít a képesség, a fogékonyság. Ne tegyünk úgy, mintha az önbizalom lenne a legfontosabb tényező: Csak hinned kell magadban!by trinity

Comments powered by CComment