Tomek Czajka neve valószínűleg senkinek nem cseng ismerősen, pedig a legendás fotója körbejárta már a világhálót. A korai internet egyik legismertebb mémarca, előszeretettel illusztrálták ezzel a kockákat, de megannyi házibuli eseményének borítóképe is volt "PARTY HARD" felirattal. Még 1997-ben készült ez a fénykép, amelyben tanulótársaival - szülőhazájában Lengyelországban - egy matematikai táborban vesznek részt. 

2018 1202 01

Amit viszont már kevesebben ismernek, hogy nagyon sokra vitte a matekkal. Varsóban végezte el az egyetemet, utána került át az Egyesült Államokba. 6 évig a Google-nél is dolgozott, ezt követően került a SpaceX-hez, ahol részt vett az emberiség legerősebb ma működő rakétája munkálataiban.

A mém főszereplője közreműködött Elon Musk vállalkozó Teslájának kilövésében, a szoftverfejlesztő elsősorban az irányítórendszer fejlesztésében vett részt. Facebook oldalát itt találjátok.

A kockákkal egyébként tök jól el lehet beszélgetni olyan témákról, amelyekről a "menő" arcokkal teljesen esélytelen, plusz általában rendes srácok ők, elvannak 2 négyzetméteren szobafogságban a saját világukban. És nem meglepő, hogy ájtís területet választott, az lenne a meglepő, ha Tomek mondjuk pornózna vagy kokainbáró lenne.A Falcon Heavy fellövésén hatezer ember dolgozott, nekik köszönhető, hogy sikerült az űrbe juttatni a milliárdos kocsiját. 2018. február 6.-i tesztrepülése minden idők egyik legfontosabb mérföldköve az űrutazásban, a világ egyik legnagyobb hordozórakétája Nap körüli pályára állította a Tesla meggypiros legújabb elektromos autóját, a Roadster 2-t. 

Az elhíresült fotó nem a rajtuk szereplő személyek eredményei vagy kitartása miatt vált népszerűvé, hanem azért, ahogy az ifjú zsenipalánták kinéztek. Tomek, a számára kétes népszerűségű felvételtől függetlenül számos rangos díjat hozott el matematikai és informatikai versenyeken. Bár tagadhatatlan, hogy a fényképen igazi "kockákat" látni, de frusztráló lehetett kamaszként megélni azt, hogy nemcsak a fél iskola, hanem a fél internet is rajtad röhög. Valszeg, most már határozottan úgy érzi, hogy MEGÉRTE, hiszen történelmet írt. A névtelen netes trollokkal ellentétben, ugye.ADALÉK

Az önbizalomnál SOKKAL többet számít a képesség, a fogékonyság. Ne tegyünk úgy, mintha az önbizalom lenne a legfontosabb tényező. A féllábú ember sosem fog futni, akármennyire hisz magában: Szabó Péter motivációs tréner.

Vannak, akik évek óta el vannak nyomva, az önbizalmukat üzenetekkel bombázzák, de vajon aláásta ez a  képességeiket? NEM. Nem lettek hülyébbek, a természet nem "hitte el" azt, amit sulykoltak beléjük. Így működnek az adottságok. Visszafoghatod őket egy picit a dumával, de átmennek rajta, és kidugják a fejüket a túloldalon.

Értem, hogy valamennyit számít a sugallat, de nem ez határozza meg, hogy kiből mi lesz! Ezzel az erővel az érdeklődés, affinitás, egyéniség, saját életcél nem is létezne, az ember csak a társadalom által felprogramozott "életlejátszó egység", ami nyilvánvalóan butaság. Fordítsuk meg. Ha valaki qrvajó futó lenne, csak megrémül a saját lábdobogásától, az végeredményben nem jó futó. Foglaljuk össze:

1.) Az, hogy ki mit mond, hogy miben nem vagyok jó, semmiben nem határozza meg azt, hogy mi érdekel, és hogy mivel akarok foglalkozni. SEMMIBEN.
2.) Amíg valakit "nem érdekel" valami, vagy "nincs önbizalma hozzá", talán ne előlegezzük meg neki, hogy biztosan ugyanolyan jó lenne benne, mint akinek van tehetsége is.

Az pedig, hogy valami rosszul esik, nem felelős a különbségért. És a világot valójában a különbségek viszik előre.by trinity

Comments powered by CComment