2019 0107 04

Pusztán formai okokból nem lesz egy írás értékes. Mi okos emberektől szeretnénk olvasni, akikből viszont kevés van, és azokból még kevesebb ír a Facebookon, ezért darabszámra le vannak maradva a bölcsészek mögött, de minőségileg/tartalmilag viszont aránytalanul nagy előnyben vannak.Nézzük a sorokat, amely terjed, mint a bubópestis:

A kemoterápiás kezelés után igaz, hogy évekig élni érezzük magunkat ... a kemoterápia és a sugárzás mellékhatásai miatt soha többé nem fogunk 100% ban visszatérni a gyengített immunrendszer miatt. Persze, az élet legnehezebb pillanataiban rájössz, hogy kik a valódi barátaid, vagy kik azok, akik igazán értékelnek Téged. Sajnos, mint a legtöbb barát, a FB ismerősök nagy része is, figyelmen kívül hagyja a kép nélküli posztokat... - folytatás:

2018 1109 04

Egy halálos betegségbe belehalunk... Gyakran sajnos egészen. Olyankor nyilván nem posztolunk hülyeségeket a Facebookra és nem lájkkurvulunk, nyüsszögünk vakon, biankó támogatásért a családnak, gyerekeknek, kiccicákoknak - egyáltalán, ha nem halunk bele, akkor könnyen megeshet, hogy nem jövünk ki belőle 100%-osan, hiszen egy durva csatán vagyunk túl - és bár ami nem öl meg, az a mondás szerint erősebbé tesz, a valóságban meg simán tehet gazdasági totálkárossá.
 
Nem csak az immunrendszer miatt (ez tök trendi és a hiénák szeretik, mert közepesen tudományos: Marika néni is tud az immunrendszerről, míg a prefrontalis cortex talán kilökné a törlőrongyot a kezéből), szóval nem adnék erre orvosi magyarázatot, mert ez pár orvosinak hangzó szóval megfűszerezett együttérzés és lájkkurvulás. Őszintén nem is értem, miért csinál valaki ilyet - ha egyszer majd rákos lesz, akkor legyen egy rövid és nagyon buta listája azokról, akiknek megér egy lájkot a rinyálása? Bocsi, lesz egy húsztagú, szumma 100-as IQ-jú listája?
 


Mi van, ha ezt nem egy energiavámpír, EQ betyár írja? Sokkal félelmetesebb, ha nem próbálod megfejteni a mögöttes szándékot, hanem annak látod, ami: egy új életforma. Ez egy mém, egy humán vírus, Pontypool után szabadon, csak önmaga szaporítása a célja. A gazdaszervezet kivesz belőle helyesírási hibákat, új szavakat tesz bele, esetleg beszúr egy könnyfakasztó képet, vagy valami nyálas zenét és létrejön egy erősebb mém, ami már a mi harcedzett, reklámokkal bütykösre dörzsölt szürkeállományunkat is megfogja. Készül a multirezisztens mém. Rettenetesen hangzik. Itt a világ összes tudása a neten, és nyers tudás és pornográfia helyett ilyen visszataszító érzelmi fikagombócokkal telik meg a virtuális világ.

ADALÉK

Borzasztó lenne, ha senki nem gondolkodna többé, csak kész történeteket olvasna. Inkább mobilokat osztogatnánk, amin nincs Facebook, nincs Farmville, meg Candycrush, viszont van Google, vannak fizikai szimulációs játékok, meg iskola helyett egy csomó oktatóvideó bárkinek bármiről, ami érdekes. És külön megjelölnénk azokat, akik ehelyett mondjuk a Száz év magányt kezdik olvasni, mert nagyon fontos lenne, hogy ők csak a képességeiknek megfelelő munkát kapjanak. dr. dexter / by shadow

Comments powered by CComment