Demo Image

Demo Image

Mindig mást mutatunk.

Fakepalm 2018 HD

Az emberek 75 százaléka nem olvassa végig figyelmesen, a maradék 35% pedig nem veszi észre a nyilvánvaló ellentmondásokat. Így aztán bármilyen hülyeséget bele lehet pitypang, mert úgyis elhiszik.

Demo Image Demo Image
Hamarosan mobil applikációban is!

2018 0415 07

A magyar közbeszéd, és közgondolkodás hiánybetegségekben szenved. Ennek számtalan tünete közül az egyik legsúlyosabb, és legkrónikusabb, hogy a szemben álló politikai kurzusok lövészárkaival tagolt, magyar társadalom elsodródott az értelmes párbeszéd, és vita nyújtotta lehetőségektől.Az árkok nyújtotta fedezékből fellőtt jelzőrakéták sohasem a másik oldal megértését, értékeinek felismerését segítik, hanem csak és kizárólag azok pozicionálását: önmagunkhoz képest határozni meg a másikat, és fordítva. Átjárás pedig nincs. 

Az egyéni gondolkodás ízét felváltja az "egy a tábor, egy a zászló" elve szerint működő helyettünk gondolkodás. Kész gondolatcsomagok, és az ezek miatt szépen, lassan megcsömörlő, megkeseredett magyar társadalom. 

A kétezres évek második felétől, több, nem feltétlenül egy véleményen lévő szellemi műhely is alakult, amelyek elvetve a korábbi tagolódásokat és ideológiai szabásmintákat, a szekértáborok által vallásosan képviselt dogmák ledöntésén kezdtek el munkálkodni.Az ezen előre gyártott panelekkel frontálisan szembehelyezkedő irányzat egyik legmasszívabb műhelye, a Farkas Attila Márton (FAM), és Puzsér Róbert fémjelezte "Apu azért iszik, mert te sírsz" rendezvénysorozat. (fotó: mno.hu)
 
2018 0430 01
 
A szellemi workshop a magyar közbeszédben kevésbé, vagy egyáltalán nem tárgyalt témákat boncolgatott, ment is minden a maga útján. A rendezvény közönsége nőttön nőtt, a rendezvényről készült és a YouTube-on posztolt videofelvételek alatt élénk, többnyire üdítő vita folyt. Majd Apu könyv jelent meg, a rendezvénysorozat köré pedig NEM rossz értelemben szekta szerveződött. Aztán jött Barát Csaba...
 
 
Az ateista. A polihisztor (ha Fankedeli az, akkor ő miért ne?), a mestertroll, az Apu-videók alá kommentelők üstököse, három az egyben királya. Vicces jelenség, aki hitet tesz a tudomány mellett, tagadja istent, és nem érti a szimbolizmust. Lassan kelti fel a közönség és műsorkészítők figyelmét. Beszédtéma lesz, idéznek tőle, köszönése a szekta köszönésévé válik: Boldog hatalmat! Persze mindez csak vicc, ki-, és összekacsintás, egy nem teljesen idevaló, szórakoztató figurával kapcsolatban, akit még merev önmeghatározása szerint is nehéz lenne ideológiailag definiálni. 
 
 
Van, elvan, A/4-es terjedelmű prédikációival, sejtelmes mondattagolásával és közhelyeivel. Barát Csaba munkássága az ateizmus kérdését tárgyaló Apu-posztok alatt folytatott kommenttevékenysége kapcsán került a rendezvény figyelmének középpontjába. Nem is a vlog tartalmai önmagában, hanem az azt jellemző logikai és érvelési rendszer, illetve ezek hiányosságai, hézagai. 
 


Barát Csaba kitárgyalása nem zajlott fölényes vagy bunkó módon, hiszen a vitába saját elhatározásából kapcsolódott be, és bár Apuék hívták, hogy színpadon védje meg álláspontját, ám ő ettől elzárkózott, de a websztrádán folytatta a világ irányítását.

2018 0430 02

Mivel az Apu műsor témái többször is érintették a B.CS. kapcsán felmerült kérdéseket, Barát maga is téma maradt. Köszönése nyitotta a műsort, gyakran idéztek tőle, vagy idézték meg sokszor vicces videóit, illetve azok szövegeit. Csabánknak úgy sikerült az Apu szektán belül IS  elmémesednie, hogy közben mindvégig önmagát adta.

Külön érdekesség, hogy a mém szót az a Richard Dawkins alkotta meg (The selfish gene – Az önző gén c. nagy sikerű könyvében) a miméma, utánzás szóból, akinek munkásságával (harcos, és következetes ateizmusával) kapcsolatban heves viták folytak az Apu kommentfelületén, és amely vita kapcsán aztán BéCsé is felhívta magára a figyelmet. Minden mémesíthető, a mém pedig mélyre hat, beég, elraktározódik a tudattalanban, majd ott csendben munkál. Olyan közlési forma, mely okosan használva támogatókat szerez, de a lehetőségben kínos rész is szerepel. Az Apu törzsközönsége pontosan ezen mechanizmusok segítségével emelt ki, majd hájpolt közléseket az előadássorozat immáron sokéves anyagaiból, témáiból és vitáiból, ahogy a Barát-topik legérdekesebb és legszórakoztatóbb momentumaiból is.

Puzsér Róbert: "Kedves Barát Csaba! Várunk téged szeretettel bármelyik Apu rendezvényre, kifizetjük a belépődíjadat, kifizetjük az útiköltségedet, és szeretnénk beszélgetni veled a 4 alaphazugságról."

Barát Csaba válasza a videó alatt: "Puzsér, ha beszélgetni akarsz velem a 4 alaphazugságról, szívesen elmondok neked mindent ezekről, és végre sokkal magasabb szintre kerülhetsz, mert nem csak az összefoglalást fogod látni, hanem azt is hogy mennyire sok tökéletes, helyes logika van mögötte, továbbá nem fogsz beleképzelni olyan dolgokat amelyek nincsenek benne! És utána nem fogsz téves dolgokat képzelni az ateistákról, mint most! Egyébként nagyon jellemző, hogy az emberek nagyon tévesen látják az ateistákat, hülyeségeket képzelődnek össze! Az apura nem megyek el ennek több oka is van, persze a sok egyszerű állat úgy se fogja fel ezeket az érveket és ez nekik csak gyávaság lesz, mert ezt akarják látni! 1.) Az apu előadás ideje és helye, sokkal alkalmatlanabb a mély ismertetésre mint például egy szkájp beszélgetés! 2.) Eleve hibás lenne a felállás, mert a sok állatnak ez csak egy verseny lenne, nem pedig érvek, vagyis csak a külsőségekre figyelnének! 3.) Benned is lenne egy egós megfelelés kényszer az emberek felé, emiatt az érveket kevésbé tudnád figyelembe venni! 4.) Az én hangszínem jó pár fokkal rosszabb mint a tied, ráadásul sokkal kevésbé vagyok hozzá szokva az élő beszédhez, főleg hozzád képest, ami miatt az állatok még inkább nem lesznek képesek figyelembe venni az én érveimet!"

Barát Csaba nyilvános fészbuk-ja szerint mindenhez ért, chemtrail, laposföld, háttérhatalom, oltáselleneség IS szerepel a kínálatban. Nosza, próbáltunk is gyomlálni oldalán kulturált vitakomment formában, válaszul bannolt minket. ADALÉK

Az emberek bizonyos csoportja a vele született képességei miatt (fizikai/lelki gyengeség) az erőszak hatalmát mindig csak elszenvedő félként tapasztalta meg. Ők azok, akik rinyálnak, hogy az alkalmaz erőszakot, aki kifogyott az érvekből, az erkölcsi győzelmet pedig automatikusan maguknak ítélnek meg az erősebb féllel szemben. Általában persze nem éri őket semmilyen kézzel fogható behatás, de nem szeretik a helyzetet. Az interneten azonban megkapják a sose tapasztalt hatalmat a moderálási jog keretében, pölö a saját fész oldalukon.

Ha ilyen helyen vitatkozol velük, előítéletes módon abból indulj ki, hogy ők az első frusztrált rohamuk alkalmával megpróbálják majd erőszakkal beléd fojtani a szót (törlés), illetve virtuálisan megölni (tiltás). Ilyenkor perverz módon előre le kell menteni a szövegeket, hogy mindenki okulására minél több statisztikai adat maradjon arról, hogy az Igazság Elnyomott Szónokai hogyan vitatkoznak, ha hatalmat adsz a kezükbe.

Boldog Hatalmat!by trinity

Comments powered by CComment

 • Rating

  VIP tagság

  Most megéri befizetni rá! Clicck és megtudod milyen előnyökkel jár a kiemelt tagság.

 • Rating

  TOP Lista

  Személyek akik a legaktívabb tevékenységet folytatják weboldalunkon!

 • Rating

  Banner

  Van egy innovatív weboldalad ? Mi biztosítjuk annak hírnevét!