Nap témái

"Ugye..látjuk, mi a probléma? Az életünkbe robbant technikai fejlődés...akkora mértékű és olyan tempójú, hogy a gyengébb szocializáció és az eszközökhöz hirtelen hozzáférő, azokat a helyén kezelni nem tudó fogyasztó...a lehetőségek tengerében...megfeledkezik a józan ész határairól...A műveletlenség és a hiányos szocializáció, robbanóelegyet alkot az értéktelenségből és a szürkeségből kitörni próbáló szerencsétlenekkel.....a közveszély, amit társadalom számára jelentenek...csökkenthető lenne..az eszközök tudatos használatának "oktatásával" ...egy olyan társadalomban..amely jelen van..és a fejlődésnek nem csak szemtanúja..hanem aktív részese is..." - írja egy kommentelő

Román fiatalok július 20. pénteken reggel indultak útnak jobbkormányos autóval, majd a beszálláskor elkezdték már az élő közvetítést a Cukkerstein-galaxisban. A fiatal sofőr (a rendőrségi közlés szerint tavaly októberben szerzett jogosítványt) felszólította a többieket, hogy csatoljátok be a biztonsági öveket, "kezdődik a kaland, felszállunk!"

Bár a belügyminisztérium kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen, pénteken újabb élőben közvetített haláleset történt Romániában, két tinédzser halálát okozva. Ők ezek szerint nem látták (vagy nem nem vették komolyan) a májusi, Ceglédbercénél bekövetkezett tragédia képeit, mely során kilenc Maros megyei munkás halt meg. A sofőr akkor is a Facebookon közvetítette az utat és a kommentek olvasásával volt elfoglalva, amikor az általa vezetett kisbusz belerohant egy szemből szabályosan érkező teherautóba. Ő és minden utasa (köztük egy terhes kismama) azonnal meghalt. - írja a Magyar Hang, majd így folytatja:

A telefont előbb az anyósülésben ülő társa próbálja ideális pozícióban rögzíteni, aztán a sofőr is babrálni kezdi, egészen a baleset bekövetkeztének pillanatáig. Az autóban utazó négy fiatal közül kettő (14 és 18 éves fiúk) a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa enyhébb sérülésekkel megúszta. A rendőrség közlése szerint az autó Tâmboesti település bejáratánál egy hídpadkának ütközött és felborult, mert a sofőr nem az útra figyelt, és nagy valószínűséggel nem tartotta be a sebességkorlátozást sem.

A kilenc ember halálát okozó ceglédberceli baleset után a román belügy már kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen. 

Nincs jogosultsága hozzászólás beküldésére.

Comments powered by CComment