Átalakulás – eltűnik a Like gomb a Facebookról

Régóta rebesgették már, hogy átalakulás várható a Facebook oldalakon ez pedig most Januárban meg is fog történni. Az egyik legnagyobb változás az pedig az lesz, hogy eltűnik a Like lehetőség az oldalakon és csak a követés marad meg. Ennek az-az oka, hogy sok ember kedveli az oldalt viszont a követést idővel leveszi, így nem kap értesítéseket az oldal bejegyzéseiről. A Facebook célja ezzel az lesz, hogy konkrétan lehessen látni egy oldal vagy közszereplő mennyi rajongóval rendelkezik.

Az oldalak bejegyzés elérését is átalakítják. Minden oldal fog kapni egy saját idővonalat, ahol a rajongókkal tudnak kommunikálni és bejegyzéseket közzétenni így egy sokkal zártabb környezetet teremtve az oldal követői és a külső felhasználók között.

Jelenleg a Facebook az oldalaknak alapvetően körülbelül 2%-os elérést enged ezt pedig az interakciók és a hozzászólások tudják kitoldani valamennyivel. Bizonyos mértékben is változni fog azonban pontos számokat sajnos még nem tudhattunk meg. Az egészen biztos, hogy az oldal hozzászólásait kiemelten fogják kezelni és mindenkinek jól láthatóvá teszik, emellett azt is megtudtuk, hogy azok a bejegyzések amelyhez maga az oldal is hozzászól sokkal jobban fognak tudni terjedni a kibertérben.

Az eddigiek főleg a felhasználói élménybe okoznak változást. Viszont az adminisztrátoroknak is kell új dolgokra számítani : A Facebook egy új és könnyebben átlátható – managelhető felületet teremt az oldal készítőinek ígéreteik alapján ezzel a moderátori munkát és a statisztikák kezelését is megkönnyítve.

Az még nagy kérdés jelenleg, hogy ezek a változtatások a Facebook oldalak reneszánszát vagy halálát fogják-e okozni. Egy dolog viszont biztos : A cég felismerte, hogy jelen helyzetében az oldalak folyamatosan gyengülnek és valamit tenni kell ez ügyben abban pedig csak bízhatunk, hogy ez a változás eléri a kívánt hatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük