A Sony leállítja a PS4 gyártását Japánban

2020 őszén a Sony kiadta az új generációs konzolját a PlayStation 5-öt és ezzel hivatalosan is leszálló pályára tette a korábbi konzolokat. Így van ez az előző csúcstartóval a PlayStation 4-el is. Lehetett rá számítani, hogy hamarosan csökkenteni fogják az előző generáció gyártási kapacitását azonban ennyire drasztikus lépésre senki nem számíthatott amit a Sony meglépett.

Az egész világon köztük Japánban óriási hiánycikk lett az új konzol amire jelenleg is több hónapos várólisták vannak fenntartva minden viszonteladónál. A gyártó is felismerte, hogy lépnie kell az ügyben ezért drasztikus megoldásra szánták el magukat : beszüntetik a PlayStation 4 gyártását Japánban. Egyedüli modellként a PlayStation 4 – 500 gb-s változatát fogják a továbbiakban gyártani. A PS4 további modelljei pedig addig lesznek kaphatóak ameddig a jelenleg raktáron lévő mennyiség el nem fogy. Az összes így felszabaduló gyártási kapacitást így a PlayStation 5 fogja megörökölni, ezzel azt remélve, hogy tudni fogják enyhíteni az óriási piaci éhséget az új generációs konzolra.

Az, hogy ez mennyire fogja megoldani a problémát még kérdéses. Jelenleg a legnagyobb probléma az, hogy több ezres várólisták állnak mindenhol és arról így nincs is releváns adatunk hány olyan ember lehet aki szeretné beszerezni a konzolt de csak akkor ha lenyugodott a kezdeti hype. Ezenfelül azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan régiók ahol hivatalosan még el sem kezdték árusítani a PlayStation 5-öt. Ilyen például Indai is csak, hogy egy kellően nagy példát említsünk.

Az irány mindenesetre jó és becsülendő. Ezekből döntésekből egyértelműen az látszik, hogy a Sony szeretné kielégíteni a játékosok igényeit és ezért mindent hajlandó is megtenni. Nekünk pedig innentől kezdve nincs más dolgunk mint reménykedni, hogy hamar stabilizálódik a piac és mindenki betudja szerezni a konzolt aki csak szeretné.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük