A jövő már itt van – Lenovo Thinkpad X1 Fold

A Lenovo a 2020-as év végén még dobbantott egy hatalmasat még hozzá nem mással mint a Thinkpad X1 Folddal. Pontosan mi is ez és miért ekkora szenzáció? Azért mert egy olyan összetett multifunkcionális eszközt hoztak létre ami nagyon jó szolgálatot fog tenni azoknak akik egyik megbeszélésről vagy tárgyalásról a másikra rohannak és minden helyzetre fel kell készülniük.

Első ránézésre külsőről talán meg sem tudnánk mondani, hogy egy számítástechnikai eszközről van szó, hiszen letisztul elegáns design-t kapott amit bőrkötéssel spékeltek meg így teljes mértekben egy határidő napló hatását keltve.

Amennyiben alaphelyzetben kinyitjuk a készüléket és elénk tárul egy kisebb kijelző és a Bloutooth-os billentyűzet, ezen állapotában az eszköz egy ultrabook kialakítására hasonlít a legjobban. Azonban itt jön a csavar, hiszen az X1 Fold sokkal több ennél!

Amint felemeljük a mágnesesen kapcsolódó billentyűzetet a Thinkpad érzékeli ezt és az eddig a klaviatúra alatt pihenő képernyő is aktiválódik és egy 13 hüvelykes OLED kijelző tárul elénk. Az eszközön megtalálható Windows pedig ehhez természetesen azonnal dinamikusan alkalmazkodik csakúgy mint ahhoz ha vízszintesbe forgatjuk a terméket.

Ezután a billentyűzet vezeték nélkül kapcsolódik a termékhez és a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Kihajthatjuk teljesen síkba és használhatjuk tabletként, hagyhatjuk az alap állásában és így folytathatjuk a munkát mint egy félbe hajlított kijelzőn vagy akár vízszintesbe fordítva a tok segítségével kitámaszthatjuk amivel egy kellően széles monitor tárul elénk.

A termék hardvere alapvetően megfelel a követelményeknek : egy 1,5 ghz-s I5-ös processzor dolgozik benne 8 giga rammal kiegészülve a tárhelyet pedig egészen 1 terraig tudjuk fokozni. A készüléken két teljes értékű USB-C port található meg emellett adapterrel van lehetőségünk az 5G-vel is komptibilissá tenni.

Tehát mint láthatjuk ez a termék azért ekkora újdonság mer a Lenovo minden feltételt megteremtet ahhoz, hogy ez a Thinkpad egy igazi üzleti modell legyen. Innentől kezdve már csak az időn és a felhasználókon múlik melyek lesznek a termék azon vonásai amik hosszú éveken át megfogják határozni az üzleti modellek felépítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük