Koronavírusról terjesztő kamuhír szerkesztőket fogott el a rendőrség

Kamu híreket gyártó blog szerkesztőket tartoztatott le a rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A Varázslatos világunk nevezetű és egyéb más nagy felhasználó létszámmal rendelkező Facebook oldalon osztottak meg olyan valótlan híreket, ami azt állítja, hogy Budapesten a főpályaudvaron emberek este össze és haltak meg a kínai eredetű vírus miatt.

A szerkesztők célja a rendőrségi szerint, hogy a kimondottan kamu hírek gyártására szakosodott hálózat provokatív, mindenki számára ismert témában valótlan cikkeket tegyenek közzé a hirdetésekből befolyt pénzek miatt. Mivel népszerű témákról terjesztettek álhíreket, ezért a nagy felhasználói Facebook oldalakon könnyen és gyorsan elterjedtek a különféle hírek.

Mivel a koronavírus a most mindenki által legfoglalkoztatottabb téma, ezért az alkalmas a nyugalom megzavarására és pánikhangulatot eredményezhet. 2020 február 7-én összehangolt rendőri akció kíséretében a rendőrség házkutatást tartott, mely során informatikai eszközöket és pénzt foglaltak le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük