Honnan ered a koronavírus?

A Kínából és azon belül Vuhan városából felszínre törő vírus eredetére számos feltétezést látott napvilágot. Sokan az ott meghúzódó kereskedelmi területeken lévő állatoktól eredeztetik, de erre pontos bizonyíték nem áll rendelkezésre.

Mivel nincs pontos információ a vírus eredetét illetően, ezért számos konspirációs elmélet kapott szárnyra, melyek közül némelyik elég megdöbbentő. Egyes összeesküvés elméletek szerint a Bill & Melinda Gates Foundation szabadította az emberiségre biológia fegyverként a korona vírust. Ez a híresztelés azért is ellentmondásos, mert a Microsoft alapítója 100 millió dollárral támogatja a korona vírus elleni küzdelmet!

Honnan ered ez az álhír?

Bill Gates a Massachusetts Medical Society egészségügyi konferencián azt jósolta, hogy Kínából hamarosan világjárvány üti fel a fejét, ami az első 6 hónapban 30millió ember áldozatot követel. Gates szerint az emberiség nincs felkészülve egy ilyen világméretű katasztrófára, mivel a többi tudományághoz képest ebben mérsékelt a fejlettségünk. Bill Gates ezután bemutta Institute for Disease Modelling tanulmányát, melyben Time Lapse videó formájában modellezi, hogy egy esetleges Kínából kiinduló világjárvány az első naptól a hatodik hónapig hogyan terjed.

Egy esetleges világjárvány terjeszkedése

Mivel Gates jóslata most beigazolódott , ezért hajlamosak az álhírterjesztők összemosni a korábbi nyilatkozatát és a fennálló egészségügyi helyzetet. Mivel a vírusnak még nincs ellenszere, ezért az ilyen jellegű híresztelések képesek felkorbácsolni a közhangulatot és pánik keltésre alkalmasak. Érdemes mindig a hiteles hírportálokon tájékozódni a vírussal kapcsolatos új fejleményekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük